FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın düşüşe hazırlanıyor

Avrupa finansal krizinin doları güçlendirmesi ile altın haftalık düşüşe hazırlanıyor

Altın düşüşe hazırlanıyor

Avrupa'nın alevlenen borç krizinin doları yukarı çekerken alternatif yatırım araçlarına olan talep düştü; altın üst üste dördüncü gün değer kaybederken haftalık kayba hazırlanıyor. Paladyum ise altı ayın düşüğüne geriledi.

Spot altının onsu yüzde 0.5 kadar gerileyerek 1,551.35 dolara düştü ve Singapur'da yerel saatle 11.30'da 1,552.80 dolar oldu. Dolar, euronun da içinde bulunduğu altı majör para birimi karşısında yüzde 1.3 değer kazanırken külçe altın bu hafta yüzde 2.5 geriledi. Altın, 16 mayıs tarihinde 29 aralık tarihinden beri en düşük seviye olan 1,526.97 dolardan sıçramıştı.

Açıklanan raporlara göre Avrupa imalat ve hizmet üretimi mayıs ayında gerilerken Almanya iş güveni düştü ve İngiltere'nin ilk çeyrekte tahminlerin üstünde daraldı. Bloomberg'in araştırmasına göre 1 Haziran tarihinde açıklanacak Euro Bölgesi işzilik rakamının 1990 tarihinden beri en yüksek rakam olan yüzde 11'e tırmandığı tahmin ediliyor.

New York Comex'te ağustos teslimli altının onsu yüzde 0.3 gerileyerek 1,554.80 dolar oldu.İtalya Başbakanı Mario Monti'nin Yunanistan'ın muhtemelen bölgede kalacağını açıklamasının ve bölge liderlerinin borç krizi ile savaşmak için ortak tahvil çıkarmayı desteklemesinin ardından hisse senetleri ve içinde petrolün de olduğu diğer emtianın yanı sıra vadeliler de dün son dört günde ilk kez yükseldi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler