FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Altın fiyatları fırlayacak'

Bir çok uzman fiziksel altına olan talebin, fiyatları yükseltmesini bekliyor.

'Altın fiyatları fırlayacak'

Bir çok uzman fiziksel altına olan talebin, çok yakın zamanda yakında fiyatları yükselteceğini öngörüyor.
Asianomics CEO'su Jim Walker CNBC'ye verdiği röportajında ''Dehşet verici oranda fiziksel altın ortadan kayboldu. Şimdi gerçek anlamda yükselişe hazırlanıyor. Ben altının tavan yapacağını düşünüyorum. Bu yıl için, en uzun soluklu yukarı yönlü hareketlerden biri olacak'' dedi.

Paradigm Securities araştırma müdürü Barry Dawes da altının boğa piyasasına girmesini bekliyor. Dawes ''Spot altın fiyatları ons başına 1.256 dolar seviyelerinde dalgalanıyor ve şimdilik hiç bir yere hareket etmiyecekmiş gibi gözüküyor; fakat bu durum yatırımcıların altın borsa yatırım fonlarını satmasıyla surpriz yaratabilir'' dedi.

Dawes ''Bazı temel değişiklikler var ve altın hisselerinin performansına dikkat çekmek istiyorum. Daha iyi görünmeye başladılar fakat daha önemli olan, iki yıllık aşağı yönlü trendi kırmış olmaları'' diye ekledi.

Spot altının onsu bu yıl yüzde 4'ün üzerinde değer kazanarak hisse senetlerini solladı. Altın, diğer yandan gümüş ve platin gibi diğer gelişmekte olan metallerin üzerinde performans gösterdi.

Altına talep dünyanın her yerinde arttı. Örneğin, Avustralyalı Perth Mint, altın paralara olan talebin Ocak ayında yüzde 10 artış kaydettiğini bildirdi.

Yatırım bankası analistleri genellikle altının düşeceğini tahmin ediyor. Altında ortalama düşüş beklentileri yüzde 14,5 seviyesinde bulunuyor. Deutsche Bank altının onsunun yüzde 19,2 düşüşle 1,141 dolara düşeceğini, HSBC ise yüzde 8,6 oranında düşüşle 1,292 dolara gerileyeceği görüşünde..Ekonomik iyileşmedeki ilerleme, FED'in tahvil alımlarında azaltıma gitmesi ve enflasyon yokluğu altını aşağı çekecek etmenler arasında yer alıyor.

Altında son görülen talebe rağmen, BoFA Stratejisti Michael Widmer, alıcı ilgisizliğinin diğer bir faktör olduğunu düşünüyor.

Widmer şunları söyledi: ''Eğer yatırımcılar altın satmayı durdururlarsa, fiyatlar 1,200 dolar seviyesinde dengelenebilir. Bizim modelimiz, bu durumun altının onsunu 1000 dolara çekebileceği senaryosuna dayanıyor.'' (THELİRA)

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler