FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Altın fiyatları ne kadar?' 22 Şubat Altın fiyatları

Son günlerde kritik seviyede yükselen altın fiyatlarının durumu bu haftanın da en çok merak edilen konusu oldu. Peki haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları ne kadar? İşte tüm altın fiyatları!

'Altın fiyatları ne kadar?' 22 Şubat Altın fiyatları

Yatırım araçları içerisinde başı çeken altının fiyatları vatandaşlar tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Özellikle en çok tercih edilen altın türlerinden gram ve çeyrek altının fiyatlarının düşüp düşmediği, ne kadar olduğu sık sık araştırılıyor. Güvenli bir yatırım aracı olarak görülen altının fiyatları; küresel piyasalardaki belirsizlikler, Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararları, Türkiye'nin iç ve dış politikadaki tutumları, güvenlik endişeleri nedeniyle dalgalı bir seyir gösteriyor.. Peki, altın piyasasında son durum ne? Çeyrek altın fiyatları yükseldi mi?Geçen hafta altındaki sert yükselişle birlikte en yüksek 193 lirayı gören çeyrek altın fiyatları daha da yükseldi mi? Tam, gram, cumhuriyet, yarım, çeyrek.... Tüm altın fiyatlarının 22 Şubat tarihli altın fiyatları haberimizin detayında!

ALTIN GRAM FİYATI

Altının gram fiyatı, hafta başında ons fiyatına bağlı olarak düşüşe geçse de salı günü gördüğü 112,86 lira seviyesinden özellikle dolar kurundaki yükseliş eğilimi ile tekrar çıkışa geçti ve dün yüzde 2,3 artarak 118,44 lirayı gördü.

22 ŞUBAT TARİHLİ ALTIN FİYATLARI

Son sekiz buçuk ayın zirvesine ulaşan altının ons fiyatı şu saatlerde 1207,79 dolardan işlem görürken; gram altın 114,28 TL, çeyrek altın 186,85 TL, yarım altın 373,70 TL, cumhuriyet altını 775,00 TL, reşat altın 775,00 TL, gremse altın 1868,48 TL, hamit altın 775,00 TL, ata altın 772,53 TL, beşli altın 3714,40 TL, ikibuçuk altın 1855,91 TL, ziynet altın 745,11 TL'den satılıyor.

altın fiyatlarının durumunu değerlendiren analistler, cuma günü ABD'de açıklanan çekirdek enflasyonun ocak ayında dört yılı aşkın sürenin en hızlı artışını gerçekleştirmesinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ikinci faiz artırımına gidebileceğine ilişkin beklentileri güçlendirdiğini belirterek, altının ons fiyatında 1.235 dolar seviyesinin direnç, 1.200 doların ise kısa vadede önemli destek seviyesi olarak takip edileceğini dile getiriyor.

2016 ALTININ YILI OLACAK

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada altın fiyatlarının durumunu değerlendirdi ve öngörülerini paylaştı. Altının 2016 Ocak ayında yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu ifade eden Memiş, "Bu durum şubat ayında da değişmedi. Geçen hafta altının onsu küresel piyasalarda bin 264 dolara yükselirken iç piyasalarda gram altın/TL kuru 118,96 liraya yükselmişti" dedi. 2016'ının altın yılı olacağını söylediğini hatırlatan Memiş, şöyle konuştu:

"Altın fiyatlarının 119 lira sınırına kadar yükselmesi vatandaşta bir tedirginlik yaratmadı, ama şimdilik. Bugünlerde düğün sezonu olmadığı için vatandaşlar daha zarar hesabı yapmaya başlamadılar. Halbuki 3 ay önceki fiyatla bugünkü fiyatlar arasında düğün maliyetlerinde ciddi yükselişler var. Örneğin; düğün yapacak bir vatandaş altın alışverişi için kuyumcuya gittiğinde ortalama 30 bin liralık alışveriş yapıyor. 30 bin liralık alışverişten bugünkü zararları 5 bin 500 liradır. Yani altnın gramı 100 lira iken 119 liraya kadar yükseldi."

Altın fiyatlarını takip ederken dolar fiyatlarının da gözden kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, altında düşüş eğiliminin başladığını belirterek, "Bugün 114,50 liradan işlem görüyor. Bu düşüş eğiliminin devam etmesini bekliyorum. İlk destek seviyesi 110 lira, devamında da 108 lira" dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler