FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları ve çeyrek altında son durum Mynet Finans'ta

Altında fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Özellikle rekor rakama ulaşan çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? İşte, çeyrek altın başta olmak üzere altın fiyatlarındaki son durum!

Altın fiyatları ve çeyrek altında son durum Mynet Finans'ta

Piyasalarda ki hareketlilik çeyrek altın başta olmak üzere altın fiyatlarını da vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 yılın rekor seviyesine ulaşan altın fiyatları bu hafta da yükselişini koruyor. Dolardaki yükselişin de etkisiyle çeyrek altın fiyatları 4 günde 177,41 TL ile rekor seviyeye ulaşmış, İstanbul Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 108,59 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 727,00 lira olmuştu. Çeyrek altın fiyatı başta olmak üzere pek çok altın çeşidindeki rekor artışın ardından vatandaşlar, altın fiyatlarının son durumunu merak ediyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu, çeyrek altın fiyatları düştü mü? Tüm bu soru işaretlerini Mynet Finan sayfasından takip edebilirsiniz.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolar kurlarındaki artışın altın fiyatlarını doğrudan etkilemesinin ardından yükselişe geçen Çeyrek Altın fiyatı bugün saat 10:43 itibariyle 179,77 TL'yi, ons altın 1159,73 TL'yi, Gram Altın 109,95 TL'yi Cumhuriyet Altını 722,00 TL'yi, Yarım Altın ise 359,54 TL'yi buldu. 21 Ağustos itibariyle 178.22 TL'ye çıkarak tarihi rekora imza atan Çeyrek altın ilk rekorunu 2011'de kırmıştı. 2011 Ağustos ve Eylül döneminde Gram altın 110 TL ile, çeyrek altın ise aynı dönemde 178 TL ile tarihi zirvesini görmüştü. Böylece altın fiyatlarındaki son durum ile altın fiyatları tarihi rekoruna imza atmaya devam etti.

ALTIN GÜNLERİ TARİHE KARIŞACAK

Altın fiyatlarındaki rekor seviyenin ardından Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının geride bıraktığımız 4 senenin zirvesini gördüğünü hattırlattı. Ramazanda 155 TL civarında seyreden çeyrek altın fiyatının şu anda 180 liraya kadar çıktığı bilgisini veren Memiş, altın fiyatlarındaki bu yükselişin en çok düğün yapacakları ve "altın günü" yapan kadınların etkilendiğini, ifade etti. Altındaki yükselişin en çok "altın günü" yapan kadınları vurduğunu belirten İslam Memiş, kadınların artık altın günün bitirdiğini belirterek , "Bu altın günleri artık bana göre tarihe karışacak. Çünkü 1 ay önce 155 liraya alınan çeyrek, bugün 180 lira çıktı. Bu da altın günü yapan kadınlar arasında anlaşmazlığa neden oluyor." dedi

ÇEYREK ALTIN 200 TL'Yİ BULABİLİR

En çok rağbet gören altınlardan çeyrek altının fiyatı tarihi rekor seviyeye ulaşırken, Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu'nun öngörüsü ise en şaşırttı. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, siyasetteki belirsizliğin devamı, hükümetin kurulmasının gecikmesi halinde çeyrek altın fiyatının 200 TL'ye yükselmesini beklediklerini dile getirdi. Çavuşculu, erken seçim ve doların değer kazanmasına bağlı olarak altın fiyatlarının da yükselişe geçtiğini söyledi. Çeyrek altın fiyatının 10 Ağustos Pazartesi günü 168 TL iken 20 Ağustos'ta 184 TL'ye kadar yükseldiğini hatırlatan Çavuşculu, "Şu anda bir belirsizlik söz konusu. Erken seçim kararının ardından kurulacak hükümetin nasıl olacağının netleşmemesi üzerine dövizin yükselişe geçmesi altın fiyatlarının da yükselmesini beraberinde getirdi" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler