FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Cuma günü 171.00 lirayla haftayı kapatan çeyrek altın fiyatlarının satış fiyatı 24 Haziran'da saat 15.22 itibariyle 165,44 oldu.

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor

Hükümet kurma çalışmalarında yaşanan belirsizliklerin ve Yunanistan'da yaşananların ardından ''Altın fiyatlarında son durum ne ? ''Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?'' Kapalı çarşı altın fiyatları nasıl?' Soruları merak edilmeye başladı. Ramazan ayının gelmesiyle altın alım-satımında durgunluğun hakim olduğu bu dönemlerde spot altının ons fiyatı 1176,70 dolar oldu. 24 Haziran saat 15.12 itibariyle gram altın fiyatları 101,17 lira oldu. Çeyrek altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Çeyrek altının satış fiyatı 165,44 oldu. Diğer yandan yarım altının satış fiyatları 330,87'ye düştü. Altın fiyatları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Altın fiyatları için tıklayın

Altın fiyatları için tıklayın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte piyasaların hareketlendiğini ve bu hareketlenmenin ramazan ayının başlamasına kadar sürdüğünü ifade etti. Her yıl olduğu gibi bu yılki ramazan ayında da altın alım-satımında durgunluğun hakim olduğunu aktaran Yıldırımtürk, "Kuyumculuk sektöründe cirolar ramazan ayı itibarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 75 geriledi, oldukça zayıf bir seyir var" diye konuştu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yıldırımtürk altın fiyatları hakkında açıklamada bulunarak, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte piyasaların hareketlendiğini ve bu hareketlenmenin ramazan ayının başlamasına kadar sürdüğünü ifade etti.

YÜZDE 75'LİK DÜŞÜŞ

Her yıl olduğu gibi bu yılki ramazan ayında da altın alım-satımında durgunluğun hakim olduğunu aktaran Yıldırımtürk, "Kuyumculuk sektöründe cirolar ramazan ayı itibarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 75 geriledi, oldukça zayıf bir seyir var" diye konuştu.

BEKLEMEYE GEÇTİLER

Yıldırımtürk, hükümetin kurulmaması nedeniyle yatırımcıların beklemeye geçtiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ayrıca, altın fiyatları beklenilen düşüş seviyesine henüz gelmedi. Altının gram fiyatı 100 TL'nin üzerinde olduğu zaman da yatırımcılar beklemeye geçiyor. Hatta 105 TL'nin üzerine çıktığı zaman satışa geçiyorlar. Hükümet kurulduktan sonra daha çok satış olacaktır diye düşünüyorum. Ramazanın üçüncü haftasından itibaren nişan ve düğün gibi törenler için alımlar artabilir ve okullar açılana kadar bu hareketlilik sürebilir. Bu durumda fiyatların etkisi de olacaktır. Dolar/TL'nin yüksek seyrettiği dönemde altın fiyatı dışarıda düşse bile içeride ters bir görünüm sergiliyor. Eğer hükümet kurulur ve ekonomi yönetimi piyasalar tarafından beğenilirse altın şu andaki seviyeden biraz daha aşağıda olur.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler