FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. 171.00 lirayla geçen haftayı kapatan çeyrek altın fiyatlarının satış fiyatı 25 Haziran'da saat 15.13 itibariyle 164,07 oldu.

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor

Hükümet kurma çalışmalarında yaşanan belirsizliklerin ve Yunanistan'da yaşananların ardından ''Altın fiyatlarında son durum ne ? ''Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?'' Kapalı çarşı altın fiyatları nasıl?' Soruları merak edilmeye başladı. Altın fiyatları bir önceki dört seans boyunca yatırımcıların Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerle iflasını önlemek için gerçekleştirdiği görüşmeleri beklemesiyle beraber düşmesinin ardından bugün hafif yükselişe geçti. Altın dün son iki haftanın en düşük seviyesi olan 1.171.03 dolardan işlem gördü.

25 Haziran Perşembe günü itibariyle spot altının ons fiyatı yüzde 0.1 değer kazanarak 1,176.35 dolardan işlem gördü. Gram altın fiyatları 100.36 liraya indi. Çeyrek altın fiyatlarında düşüş yaşandı. Çeyrek altının satış fiyatı 164,12 oldu. Diğer yandan yarım altının satış fiyatları 328,24'ye düştü. Altın fiyatları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Altın fiyatları için tıklayın

Öte yandan Troy Kıymetli Madenler tarafından hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu'nda altın fiyatları için tehlikenin devam ettiği ifade edildi.

Raporda altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulunuldu; "Doların elini güçlendirmesinden negatif etkilenen altın, ABD’nin GSYH rakamlarının güçlü açıklanmasının da etkisiyle yaklaşık 3 haftanın en kötü fiyatı olan 1171 dolar/onsa kadar yuvarlandı. Euro/dolar paritesi de 1.1155 seviyelerine kadar geri çekildi. Dün itibariyle ABD Enerji Bakanlığından ham petrol stok raporu açıklandı. 5 Milyon varile yakın erime kaydedilmesi ham petrol fiyatlarını destekledi. Altın hafif alımlarla toparlanmaya çalışarak günü 1175.44 dolar/onstan kırmızıda tamamladı. Perşembe günü itibariyle bu seviyede işlem görmeye devam ediyor. Piyasanın nabzı devam eden Yunanistan görüşmelerinde. Cuma günü itibariyle görüşmelerin neticelerine ulaşılacak ve anlaşmaya varılması altının üzerindeki baskıyı artırabilir. Fiziki alımlardan da yoksun olan altın için tehlike devam ediyor."


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler