FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatlarında yeni kriz kapıda!

Kuyumculara hücum başlarken grev geliyor!..

Altın fiyatlarında yeni kriz kapıda!

Altın fiyatları tüm hafta beklediği ABD istihdam verisinin açıklanmasıyla bir anda çöküş yaşadı. Altının onsu 1.215 dolara kadar gerilerken, alım için kuyumcu kapısında bekleyen vatandaşın hevesi kursağında kalabilir. Çünkü Darphane pazartesi greve başlıyor. Bu da piyasada yeni bir altın krizi demek.

Altında beklenen oldu. Hafta boyunca piyasanın nefesini tutup beklediği ABD istihdam verisi, altın fiyatlarını dakikalar içinde yerle bir etti. 1.250 dolar sınırının üstünde gezinen altının ons fiyatı 1.215 dolara kadar geriledi. Ancak bu durum gelecek hafta piyasada yeni bir kriz yaratabilir.

İŞTE NEDENLERİ...
Alım için altının en ucuz dönemini kollayan ve adeta kuyumcu avına çıkan küçük yatırımcı dip yapan fiyatlar üzerine altına hücüm edecek. Son dönemde 13 yıllık sakinliğini bozup dev dalgalar yaratan altın yatırımı vatandaşı da adeta 'piyasa analisti'ne çevirdi. Ne zaman alınır, ne zaman satılır? Artık herkesin doğru ya da yanlış fiyatlar konusunda bir tahmini var.
KUYUMCU FİYATTAN ŞİKAYETÇİ
Vatandaş alım için hücum ederken, kuyumcular zaten şikayetçi oldukları fiyatlardan bir kriz daha yaşayacak. Çünkü geçen haft başında Kuyumcular Odası'nın da açıkladığı gibi özellikle çeyrek altın 130 lira olmsı gereken dönemde kuyumcularda 150 liraya kadar çıkabiliyor. Çünkü Kapalıçarşı'da fiyatlar hala yüksek ve piyasa koşulları oluşamadı.
PAZARTESİ BAŞLIYOR
Tüm bu taraflar bir yana altına iç piyasada yeni krizi Darphane yaşatacak. Basın-İş Sendikası, altın, bozuk para, pasaport, nüfus cüzdanı gibi kıymetli evrakların basıldığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bağlı iş yerlerinde, 8 Temmuz pazartesi günü greve çıkılacağını açıkladı.
GREV, FİYATLARI ARTIRIR MI?
Yaklaşık 250 işçinin greve katılmasıyla altın üretiminin zarar görebileceği tahmin ediliyor. Grevin özellikle Ramazan ayı ve düğün mevsimine gelmesi, tam da talebin arttığı bir dönemde piyasada altın kıtlığı yaratabilir. Bu da fiyatlarda suni bir artışa neden olabilir. (Akşam)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler