FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

`Altın fiyatlarında' yeni seneryo!

Altın fiyatları ,Infinity Trading'in teknik analizine göre, hareketli ortalamalar 1,300 dolara düşüşü işaret ediyor.

`Altın fiyatlarında' yeni seneryo!

Altın fiyatları Infinity Trading'den Fain Shaffer'ın teknik analizine göre, bu ay ayı piyasasına giren altın vadeli kontratları, daha fazla düşüşe hazırlanıyor ve Eylül 2010'dan bu yana gördüğü en düşük seviyeye inebilir.

Altın fiyatları,Infinity Trading'in başkanı Shaffer göre , 20 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde tutunamamasının ardından yüzde 11 düşerek ons başına 1,300 dolara gerileyebileceğini kaydetti. Haziran vadeli altın kontratları, 26 Nisan'da, yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,453.60 dolardan kapandı. Altının 20 günlük hareketli ortalaması 1,480 dolar civarında.

Altın fiyatları bu yıl, 14-15 Nisan'daki son 33 yılın en büyük çaplı düşüşü olan yüzde 13'lük kayıp dahil, yüzde 13 değer kaybetti. Altında destekli küresel exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları yüzde 13 düşerek 2011 yılından bu yana en düşük seviyesine indi. Bu hareket, yatırımcıların altına servet koruma inancını yitirdiklerini işaret ediyor. Altın fiyatları geçen hafta, düşük fiyatların kuyumcu ve sikke alımları gibi fiziki alımları tetiklemesinin etkisi ile yüzde 4.2 ile son 15 ayın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

Şubat ayında altının 1,538 dolara düşeceğini doğru bir şekilde tahmin eden Shaffer, Teknik göstergeler piyasanın halen zayıf olduğunu işaret ediyor, dedi ve Aşağı trend, kısa bir yükselişin ardından yeniden başlayabilir. İlk direnç 1,400 dolarda olacak dedi.

Bloomberg News'un anketine katılan analistlerden 15'i, altının bu hafta yükseleceği tahmininde bulunruken, 11'i aşağı yönlü tahminde bulundu ve üçü ntr kaldı. ABD darphanesi U.S. Mint'in sikke altın satışları Aralık 2009'dan bu yana en iyi aylık performansını göstermeye hazırlanıyor ve U.S. Mint satışların üçe katlandığını kaydetti. Dünyanın en büyük altın ithalatçısı Hindistan'da, arzı sağlama almak için kuyumcular tarafından ödenen primler, Bombay Bullion Association'a göre, on günde beşe katlandı.

Shaffer, Fiziki talep altının kayıplarının bir kısmını geri almasını sağladı dedi.

Altın fiyatları için tıklayın

Altın fiyatları için tıklayın

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler