FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Piyasalarda altın yakın takipte. Yıl sonu için yeni hedefin ise 1900 dolar olduğu belirtiliyor.

Altın yıl sonunda ne kadar olacak?

ABD istihdam rakamlarında tarım dışı istihdam beklentilerden iyi gelse de işsizlik rakamı yükseldi bu sonuçlar altının daha da yukarı gitmesine neden oldu.

Yeni parasal genişleme açıklaması gelmese de altın ile ilgili yılsonu planları yukarı yönlü hareketin devam edeceği öngörüsü artıyor.

Altın ile ilgili olarak HSBC analistlerinin yaptığı yılsonu değerlendirmesinde onsunun 1.900 dolara çıkacağını öngördüler.

Ekonomik belirsizlikler, jeopolitik gerilimin etkisi ve Kasım ayında ABD’de yapılacak olan seçimlerin teorik olarak atın piyasalarını yukarı yönlü hareketi destekleyeceği öngörüsünü güçlendiriyor.

ABD’deki düşük büyüme ve dolardaki zayıflama emtialar tarafında sabırlı olunmasını öneren analistler yılsonu rallisi ile 1900’un hedeflendiğini beliriyorlar.

Yılın ikinci yarısında altında yaşanacak rallinin Avrupa finansal krizinden kaçmak isteyen yatırımcıların güvenli liman algısını güçlendireceği kaydedilirken, 4 merkez bankasının ekonomiyi kurtarmak için enjekte ettikleri 9 trilyon dolar hala çok fazla işe yaramadığı görünmekte. Bu noktada yatırımcı güvenli liman arayışı altına yönelmede en önemli etken oldu.(THE LİRA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler