FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında 18 ayın en sert hareketi

Dünyanın en büyük altın destekli ETF yatırımcıları, ABD ekonomisindeki toparlanmanın altına talebi zayıflatması ile 18 ay içindeki en büyük altın satışını gerçekleştirdi.

Altında 18 ayın en sert hareketi

Dünyanın en büyük altın destekli ETF yatırımcıları, ABD ekonomisindeki toparlanmanın güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebi zayıflatması ile 18 ay içindeki en büyük altın satışını gerçekleştirdi. SPDR Gold Trust'taki varlıklar yüzde 1.6 gerileyerek 712.9 tona geriledi ve Haziran 2013'ten bu yana en büyük düşüş kaydedildi. Altın varlıkları, Eylül 2008'den bu yana en seviyeye geriledi.

Spot altın, 2000 yılından bu yana ilk kez üst üste yıllık düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Fed'in faiz oranlarını yükseltmeye yaklaşması ile birlikte petrol fiyatlarındaki düşüş enflasyona karşı korumalı varlık kıymetli metale talebi zayıflatıyor. Ayrıca dolar ve ABD hisselerindeki yükseliş, alternatif yatırım aracı olan altını daha az çekici hale getirdi.

Permanent Portfolio Family of Funds Inc. fon yöneticisi Michael Cuggino, "Altın karşısında pek çok faktörün olduğunu görüyoruz. Belli bir sayıdaki yatırımcı pes ediyor" dedi.

Spot altın Singapur saati ile 12:11'de ons başına 1,177.72 dolardan işlem gördü. Fiyatlar, 2013'te yüzde 28 düşüş göstermesinin ardından bu yıl yüzde 2 geriledi.

Altın fiyatları için tıklayın

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler