FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında bir yükseliş de Ben'den!

Altın fiyatları Bernanke'nin bir sözüyle yükselişe geçti.

Altında bir yükseliş de Ben'den!

Fed'e ilk anda tepki vermeyen piyasa, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ikinci sunumuyla moral buldu. Bernanke'nin "Altın fiyatları için tıklayından anlamıyorum" demesine yükselişle tepki veren fiyatlar 1.293 doların üstüne çıktı. Yükselişte, ABD işsizlik başvuruları da etkili oldu.

Hafta boyunca beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) sunumuna tepkisiz kalan Altın fiyatları için tıklayın son işlem gününde sessizliğini bozdu. Fed Başkanı Ben Bernanke'nin dün ikinci kez sahneye çıkması ve sunumunu soru-cevapla desteklemesi sonra fiyatlar yükselişe geçti. Altının ons fiyatı1.293 doları aştı.

'ALTINDAN ANLAMIYORUM'
Fed Başkanı Bernanke, açıklamaları sırasında Altın fiyatları için tıklayın düşüşü değerlendirmesi yönünde gelen soruya, değerli metalden anlamadığı yanıtını verdi.

'ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR YATIRIM ARACI'
Bernanke, “Altın fiyatları için tıklayınla ilgili olarak "Alışılmışın dışında bir yatırım aracı" yorumunu yaparak, insanların bunu hem felaket sigortası hem de enflasyona karşı önlem olarak tuttuklarını söyledi.

'EKONOMİ İÇİN DAHA FAZLASI YAPILABİLİR'
Bernanke öte yandan, tahvil alımlarının azaltılmasının, ekonomistlerin Fed'in beklentisinin Altın fiyatları için tıklayında olduğunu söylediği verilere bağlı olacağını söyledi. Bernanke, Kongre'nin bu yıl Amerikan ekonomisine yardımcı olmak için daha fazla adım atabileceğini, ancak bunun yerine federal bütçe açığını azaltmaya odaklandığını söyledi.

İŞSİZLİK BAŞVURUSU 2 AYIN DİBİNDE
Öte yandanAltın fiyatları için tıklayın tetikleyen bir diğer gelişme de ABD'deki işsizlik başvuruları oldu. İşsizlik başvuruları beklentilerin üzerinde düşerek son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Başvurular 13 Temmuz'da biten hafta itibariyle 24 bin düşerek 334 bine geriledi.

FİYATLARDA SON DURUM
Gram altın 79,76 TL
Çeyrek altın 130,40 TL
Yarım altın 260.80 TL

[

**ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

**](http://finans.mynet.com/altin/)

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler