FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında bundan sonra ne olacak?

ABD ve Rusya'dan gelen açıklamalarla altının onsu 1400 doların üzerinde seyrediyor...

Altında bundan sonra ne olacak?

Dünyanın gündemi Suriye odaklı seyrederken, altın fiyatları da bundan nasibini alıyor. Suriye'ye müdahale konusunda yaşanan belirsizlik, ABD ve Rusya'dan gelen açıklamalarla altının onsu 1400 doların üzerinde seyrediyor.

Peki bundan sonra ne olacak?İşte uzmanların görüşleri...
UZMANLAR NE DİYOR?

Suriye'ye müdahale konusunun önümüzdeki dönemde altın fiyatlanmasında belirleyici olabileceğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, çeyrek altının bu dönemde 160 liranın üzerinde kalmayacağını, fiyatın 155-157 seviyelerinde seyredeceğini ifade etti.
Bugün itibariyle 1.407 civarında olan ons altının 1.415 düzeylerine çıktığı taktirde haftasonuna kadar 1.435'e yükseleceğini ifade eden Yıldırımtürk, bu seviyelerin altında kalırsa şayet 1.398'e kadar inebileceğini söyledi.

Yükselişin Suriye kaynaklı olduğunu belirten Yıldırımtürk, "Müdahale gerçekleşene kadar altın yükselecek, tamamlandıktan sonra ise gerileyecek" dedi. Bu hafta açıklanacak verilerin önemli olduğunu ifade eden Yıldırımtürk, "Bu hafta Amerika'dan gelmesi beklenen rakamlar olumlu olduğu taktirde Suriye konusunun altının üstündeki etkisi zayıflayabilir" dedi.

FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ SURİYE

Garanti Yatırım Altın Piyasası Uzmanı Alper Kalyoncu, altında yaşanan yukarı yönlü hareketin Suriye kaynaklı olduğunu, 1.380'in üzerinde fiyatlanmaya Suriye'yedeki belirsizliğin sebep olduğunu ifade etti. Suriye'ye müdahale konusunda Rusya ve ABD'den gelecek haberlerin önemli olduğunu belirten Kalyoncu, atılacak adımların netliğe kavuşması durumunda altında satışların geleceğini düşündüğünü söyledi.
Bu hafta ABD'den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinin olumlu gelebileceğini düşünen Kalyoncu, Suriye'ye yapılacak olası bir müdahale sonrasında altın fiyatlarında düşüşün yaşanabileceğini belirtti. Kalyoncu, bu hafta gelecek veriler sonrası ons altının 1300-1350 seviyelerine inebileceğini sözlerine ekledi.(HABERTURK)

[

**ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

**](http://finans.mynet.com/altin/)

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler