FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altında kafalar karışık

Uluslararası piyasalarda işlem gören altının ons fiyatındaki dalgalanmalar, yatırımcıların kafasını karıştırdı. Analistler, ''riski bölün'' önerisinde bulundu.

Altında kafalar karışık

Uluslararası piyasalarda işlem gören altının ons fiyatındaki dalgalanmalar, yatırımcıların kafasını karıştırdı. Analistler, ''riski bölün'' önerisinde bulundu.

İSTANBUL - Musab Turan

Uluslararası piyasalarda işlem gören altının ons fiyatı, hafta kapanışında ABD'de istihdam verisinin beklentilerden daha iyi açıklanmasıyla yatırımcının başını döndürecek şekilde dalgalandı.

AA muhabirinin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ve Stratejist Ahmet Mergen'in AA'ya yaptığı değerlendirmelerden derlediği yorumlara göre, hafta boyunca sıkışık seyir izleyenaltın fiyatı ABD'den açıklanan Şubat ayı Tarım Dışı İstihdam verisiyle 1.562 dolara kadar gerileyerek 1.565 dolar olan bir önceki düşüş seviyesinin de aşağısına sarktı.

Son dönemde ''Mali uçurum''u geride bırakıp bütçe kesintisi ve vergi artışlarını tartışan Amerika'daki veriler başta olmak üzere Avrupa'dan gelen dataları fiyatlayan altın yatırımcının ilgisini kaybetmeye başladı.

Analistler, altın fiyatlarının dev yatırımcılar George Soros ve Louis Moore Bacon'ın sahip oldukları altın stoklarının bir kısmını erittiklerini gösteren raporların da etkisiyle erimeye başladığını, küresel büyümenin bu yıl ivme kazanacağı öngörüsünün de etkisiyle düşüşünü sürdürebileceğine dikkat çekiyor.

Riski bölün

Birçok stratejist altın yatırımcısına yatırımlarının riskini bölüştürmeyi ve ihtiyatlı davranmayı önerirken bazı analistlerse, küresel gelişmelerin ve enflasyonist politikaların da etkisiyle altının sınırlı da olsa yükseleceğini öngörüyor.

İç piyasada altın

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haftanın kapanışında yüzde 0,27 oranında, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,32 oranında geriledi. Önceki hafta sonu 92,05 lira olan 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 91,80 liraya geriledi.
Bir önceki hafta sonu yüzde 0,98 oranında yükselerek 621 lira olan Cumhuriyet altının satış fiyatı da yüzde 0,32 oranında düşüşle 619 liraya geriledi.

[Altın fiyatları için tıklayın](https://finans.mynet.com/altin/) [ **Çeyrek Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/)**,** [**Yarım Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGYARIM/)**[Cumhuriyet Altını](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SCUM/)**


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler