FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altındaki yükseliş bitti mi, sürecek mi?

Altın fiyayları 1625 dolarla son iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Altındaki yükseliş bitti mi, sürecek mi?

Altın, dünkü yükselişinin ardından kayıp ve kazanç arasında dalgalanırken merkez bankalarının büyümeyi desteklemek adına daha fazla adım atacakları ve yatırım talebinin artacağı beklentisi ile sarı metalin yükselişe geçeceği tahmin ediliyor.

Ulusal Avustralya Bankası ekonomisti Alexandra Knight, “Altın güvenli liman olma konumunu bir ölçeğe kadar sürdürüyor olsa da diğer riskli varlıklarla tıpkı endüstriyel emtia gibi aynı karakteristik özellikleri sergilemeyi genişletiyor. Dolardaki stabilite ve ortaya çıkan deflasyon endişesi yakın vadede altına olan talebi limitledi" yorumunda bulundu.

Altın fiyatları belirli sakinlikten sonra tekrar hareketlenmeye başladı ve 1625 dolar seviyesi test edildi. Peki "altındaki yükseliş buraya kadar mı" sorusuna ise daha temkinli yaklaşmak zorundayız.

Özellikle de bugün ABD borsalarının kapalı olması altın fiyatlarının sakin hareket etmesine neden olacağı gibi yarın ve Cuma günü gelecek olan verilerin güvenilir yatırım aracı olan altına olan talebinde artışına gidip gitmemesi takip edilmelidir.

Genel olarak kriz zamanlarının en güvenilir yatırım aracı olarak bilinen altın son 6 aydır krizden olumlu bir şekilde etkilenmemekte, aksine krizin varlığı altın fiyatlarının geri çekilmelerine neden olmuştur. Bu nedenle de özellikle altın işlemi yapanlar ters korelasyon olarak çalıştığı dolar endeksini takip etmelidir.

Eğer dolar endeksindeki geri çekilmeler kendisini gösterirse altın fiyatlarında yeniden yukarı yönlü hareketler görülebilir ve 1628 ile 1630 direnci geçilebilir.

Böyle bir durumda 1697 seviyesi hedef olarak gözlemlenebilir. Diğer yandan dolar endeksindeki düşüşlerden sonra yeniden çıkışlar gerçekleşirse bu durum altın da kar realizasyonlarının oluşmasına neden olacaktır ve böyle bir durum altın fiyatlarında sert satışların oluşmasına neden olacaktır.

(GCM MENKUL KIYMETLER)

Express


En Çok Aranan Haberler