FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altını ''yanlış anlaşılma'' yükseltti

Son yıllarda altındaki ralli küresel ekonomideki problemler ile parasal genişleme konusundaki yanlış anlaşılmadan kaynaklandı.

Altını ''yanlış anlaşılma'' yükseltti

CNBC'de yer alan makalede, dünyada ne olduğunu yeni yeni kavrayan yatırımcıların pes ederek altın yatırımlarını terkettikleri ve altındaki düşüşün süreceği kaydedildi.

Paulson & Co Ortağı John Reade, federal hükümetlerin benzeri görülmemiş miktarda para basarak alternatif bir para birimi olarak altına olan talebi artırdıklarını belirtti. 15 Nisan'da Financial Times'a verdiği röportajda Reade, bu beklentinin altını uzun dönemli çekici bir yatırım aracı haline getirdiğini ifade etti.

Reade'in açıklamasının hatırlatıldığı makalede, yatırımcıların parasal genişleme konusunda yanlış anlamaya düştüklerine yer verildi.

Merkez bankalarının bilançoları genişlerken, özel sektör tarafında bankaların merkez bankalarına bono satarak bir varlığı diğeriyle değiştiriyor. Banka rezervlerinin henüz doğmamış para olarak nitelendirildiği makalede, banka rezervlerinin merkez bankasının rahminde oturan para olduğu kaydedildi.

Mevcut durumda doğum sürecinin gerçekleşmediğine dikkat çekilirken, bankaların borç vermesinde yaşanan durgunluk sonucu gelişmiş ülkelerde para çarpanının çöktüğü ifade edildi.

Merkez bankalarının bedavaya para veremediği ve bilanço resesyonundan geçildiğinin bildirildiği makalede, faizlerin ne kadar düşük olursa olsun tüketicilerin borçlanma yoluna gitmeyerek tasarrufa ya da borçlarını ödemeye yöneldiklerine dikkat çekildi

Bilanço resesyonu döneminden geçildiğinin kaydedildiği makalede, normal bir resesyon sürecinde merkez bankalarının faiz indirimine gitmeleri sonucu işlerin normale döndüğü fakat mevcut durumda işlerin bu şekilde yürümediği ifade edildi.

[Altın fiyatları için tıklayın](https://finans.mynet.com/altin/) [ **Çeyrek Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/)**,** [**Yarım Altın**](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGYARIM/)**[Cumhuriyet Altını](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SCUM/)**


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler