FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'daki patlama doları vurdu

Ankara'daki patlama doları da etkiledi. Geçen hafta iyimserlik gösteren dolar, Ankara'daki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle haftaya yüzde 1'in üzerinde artışla başladı.

Ankara'daki patlama doları vurdu

Türkiyeyi yasa boğan Ankara'daki patlama dolar ve ekonomiyi de vurdu. Geçen hafta ABD faiz artışlarına ilişkin iyimserlikle düşüşe geçen dolar, tekrar yükseldi. Dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazancı ile tamamlayan TL, Ankara'daki patlamanın güvenlik kaygılarını tetiklemesiyle haftaya yüzde 1'in üzerinde değer kaybı ile başladı. Cumartesi günü yaşanan Ankara'daki patlamanın öncesinde2 .91'i kadar gerilen dolar, bu sabah 0858'de 2.9411/2.9422 seviyesinde işlem gördü. Kapalıçarşı'da 2,9380 liradan alınan dolar, bugün 2,9420 liradan satılıyor. 3,3410 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,3450 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz hafta doların son satış fiyatı 2,9050 lira, avronun satış fiyatı ise 3,2990 lira olmuştu.

Son 4 yılın en yüksek rakamlarına ulaşarak rekor kıran doların diğer büyük para birimleri karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi üç haftanın en düşük seviyelerine yakın seyrederken, Fed'in faizleri yıl sonunda artıracağına dair şüphelerin artması düşüşlerde etkili olmuştu. Dolar endeksi en son 94.780'den işlem görürken, Cuma günü "Ankara'daki patlamanın öncesinde" 94.692 seviyesine kadar gerileyerek 18 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

"İÇ SİYASİ GELİŞMELER TAKİP EDİLECEK"

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, Ankara'daki patlamanın ardından doların son durumu için; "Seçimler öncesi başkentte Türkiye tarihinin en fazla kayıp yaşandığı terör saldırısı yaşanması güvenlik endişelerini bir anda tekrar gündemin ilk sırasına taşıdı. TL diğer gelişmekte olan para birimlerinden tamamen ayrışarak dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybı ile güne başladı. Yurtdışı piyasalardaki tatiller nedeniyle bugün iç siyasi gelişmeler takip edilecek" dedi.

"DOLAR 2,78'İN ALTINI GÖREMEZ"

Ankara'daki patlamanın ardından doların tekrar yükselişe geçmesinin ardından öngörüde bulunan TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, dolara karşı değer kazanma sürecine girilmesinin imkansız olduğunu ifade etti. Uzun vadeli yatırım hedefleyen vatandaşın yine dolara yöneleceğini idda eden Ökte, şunları söyledi: Kısa vadede TL'nin dolara karşı 2,86 seviyesine güçleneceği ve seçimler sonrası, güçlü bir hükümet kurulması ile 2,78-2,80 seviyelerinde test edilebileceği bir çeyrek içinde olabiliriz. " Kısa vadeli yatırımcılara kademeli olarak TL'ye karşı dolar alımı yapmalarını öneren Ökte, seçimler öncesinde doların 2,78 TL'nin altını görmeyeceği öngörüsünde olduğunu ifade etti.Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Seçimler öncesi başkentte Türkiye tarihinin en fazla kayıp yaşandığı terör saldırısı yaşanması güvenlik endişelerini bir anda tekrar gündemin ilk sırasına taşıdı. TL diğer gelişmekte olan para birimlerinden tamamen ayrışarak dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybı ile güne başladı. Yurtdışı piyasalardaki tatiller nedeniyle bugün iç siyasi gelişmeler takip edilecek" dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler