FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Aralık 2021 enflasyon rakamları açıklandı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Milyonlarca memur, işçi ve emeklinin maaşlarını doğrudan ve dolaylı etkileyen enflasyon rakamları belli oldu. İşte merak edilenler...

TÜİK her ayın 3'ünde bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklıyor. Aralık ayı enflasyonu 3 Aralık 2022'de 10.00'da açıklandı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının netleşmesinin ardından memur, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı belli olacak.

Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Aralık 2021 enflasyon rakamları ne kadar olur?

ARALIK AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 2021 Aralık ayında tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 13,58 yükseldi. Kasım ayında yüzde 21,31 olan yıllık enflasyon aralık ayında yüzde 36,08'e çıktı. Ayrıca yurt içi üretici fiyatları aralıkta yüzde 19,08 yükselirken, yıllık Yİ-ÜFE yüzde 79,89 oldu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 20,65 oldu. Memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarında toplu sözleşme gereği yüzde 5 artış gerçekleştirilecek. Yüzde 5'lik zamma 6 aylık enflasyon oranının yüzde 3'ü geçen kısmı da dahil edilecek. Maaşlara toplamda yüzde 25,65'lik zam yapılması bekleniyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler