FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yüzde elli artar mı? Kasım ayı enflasyon oranı açıklandı!

'Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı gündemdeki yerini koruyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 2023 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranı da belli olmaya başladı. Enflasyon oranlarıyla asgari ücretin yanında memur ve emekli maaşı zammı, sosyal yardım ödemeleri miktarı ve daha birçok ödemenin tutarı değişecek. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yüzde elli artar mı? İşte detaylar...

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yüzde elli artar mı? Kasım ayı enflasyon oranı açıklandı!

2023 yılında verilecek asgari ücret milyonların gündeminde yer alıyor. Ocak ayında milyonlarca çalışanın maaşı değişecek. Konuya ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yüzde elli artar mı? Kasım ayı enflasyon oranı açıklandı!

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK, YÜZDE 50 ARTAR MI??

Asgari ücrete en az yüzde 40 oranında zam yapılacağı konuşuluyor. Yüzde 10'luk refah payı da eklendiğinde, asgari ücret zam oranının yüzde 50'yi bulabileceği konuşuluyor.

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yüzde elli artar mı? Kasım ayı enflasyon oranı bekleniyor!

"7 BİN 785 LİRA KIRMIZI ÇİZGİ"

2023 yılında verilecek asgari ücret için açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 7 bin 785 TL'nin altındaki rakamı kabul etmeyeceğini belirtti ve, "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli" dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret yüzde elli artar mı? Kasım ayı enflasyon oranı bekleniyor!

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Asgari ücret zammına ilişkin açıklama yapan Bakan Bilgin, "İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsun: Onların enflasyona ezdirmeyeceğiz" demişti.

KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Asgari ücret, memur ve emekli maaşı için altı aylık enflasyon rakamlarının belli olması ve ardından belirlenen aylığın açıklanması gerekiyor. Kasım ayı enflasyon oranı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre enflasyon aylık yüzde 2,88 artarken, yıllık yüzde 84,39 yükseldi. Geriye aralık ayı enflasyon oranı kaldı. Aralık ayı enflasyonunun açıklanması için ise Ocak 2023 beklenecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler