FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret ne zaman belli olacak? 4. toplantı tarihi ne zaman?

Milyonlarca çalışanın gözleri asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin yapılacak açıklamaya çevrildi. Asgari ücret görüşmelerinde 3. toplantı da sona erdi. Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Asgari ücret ne zaman belli olacak? 4. toplantı tarihi ne zaman?

Asgari ücret tespit komisyonu bugün 3. kez bir araya geldi. Önümüzdeki yıla ilişkin zam oranı bu toplantılarda belirlenecek. Geçtiğimiz toplantı Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Peki Asgari ücret ne zaman belli olacak? 4. toplantı tarihi ne zaman? İşte merak edilenler...

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zamlarına ilişkin gerçekleştirilen ilk toplantı 1 Aralık'ta, ikinci toplantı ise 7 Aralık'ta gerçekleştirilmişti. 3. toplanrı bugün 10.00'da başladı. Asgari ücret zammı için ilk toplantıda 3500-4000 TL arasında rakamlar konuşulmuştu.

Üçüncü toplantı TİSK'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat "İşveren kesimi ile uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Ay sonuna kadar zamanımız var. Görüşmeler devam edecek" ifadelerini kullandı.

VEDAT BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık'ta yapılan ilk toplantıdaki çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 TL arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 TL arasında asgari ücret istediğini söylemişti.

TİSK görüşmesinden sonra 4. oturum karar toplantısı olacak. Net tarih ve saatin aralık ayı ortasına doğru açıklanması bekleniyor.

DÖRDÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Yaptığımız hesapta Hacettepe tarafından verilen parametrelere rakamları karşılaştırdık. Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında eski formüle göre değişiyor. TİSK bu rakamı 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-İş diyor ki ben daha farklı besin kaynaklarını tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900'ün altına düşmez diyor.

Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik. Bu sene üçüncü toplantıyı ilk defa bu kadar erken yaptık. Dördüncü toplantı karar toplantısı olacak. Üç tarafa da uygun olan bir tarihte son toplantıyı yapacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat "İşveren kesimi ile uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Ay sonuna kadar zamanımız var. Görüşmeler devam edecek" dedi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "3100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil. Orta yolu bulacağız. Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği ortada" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler