FİNANS

Asgari ücrete 6 bin TL zam için 'sıfır ihtimal' dedi, verdiği rakam olay oldu: "Kime yetecek bilmiyorum"

Asgari ücret zammı için son dakika haberleri yakından takip edilirken, Temmuz ayının yaklaşmasıyla kulis bilgileri de hızlandı. Son günlerde Temmuz ayında asgari ücret zammı için 6 bin TL rakamının konuşulduğu belirtilirken; ortaya atılan son iddia ise zam bekleyenlerin moralini bozacak. Asgari ücrete ara zam için duyduğu rakamı paylaşan gazeteci Özlem Gürses "Zam yapılacak ama bu kime yeter onu da bilmiyorum gerçekten" diye konuştu.

Asgari ücrete 6 bin TL zam için 'sıfır ihtimal' dedi, verdiği rakam olay oldu: "Kime yetecek bilmiyorum"

Asgari ücret ara zammı için genci, yaşlısı, evlisi, bekarı bir umut bekleyişe geçerken; Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte konuşulan rakamlar da ortaya çıkmaya başladı. "Asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da ne kadar zam olur? Zam oranı belli mi?" sorularına yanıt aranırken; ortaya atılan iddialar da kulisleri hareketlendirdi.

"6 BİN TL ZAM" İDDİASI GÜNDEM OLDU

Son olarak "Asgari ücrete 6 bin TL zam yapılsın" çağrıları gündem olurken; Temmuz'da yapılacak olası bir zam için 6 bin TL iddiasının masada olup olmadığı da merak ediliyor.

asgari ücret zammı

Söz konusu iddiaları kendi YouTube kanalında değerlendiren gazeteci Özlem Gürses, "6 bin TL" senaryosu için net konuşurken, verdiği rakam ise gündem yarattı.

sdghsh

Gazeteci Gürses, şu ifadeleri kullandı;

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 6 BİN TL MASADA MI?

"Şöyle bir talep var: 'Asgari ücrette kayıp zaten yüzde 25'i aştı. Hem enflasyonla eridi hem döviz kuru tutulsada yine de yükseldi. Alım gücü düştü bu nedenle 22 bin TL sanılan asgari ücret aslında 19 bin TL artık. Asgari ücrete bu sebeplerle 6 bin TL zam yapılsın'

zam para 6 bin tl

"SIFIR İHTİMAL! MEHMET ŞİMŞEK DE BUNA BAYILMAYACAKTIR"

Ben buna sıfır ihtimal veriyorum. Bunu patronlar da yapılmaz, Mehmet Şimşek de buna bayılmayacaktır. Çünkü onun teorisine göre insanlar zam alırsa harcalar, enflasyon artar. Paki ama Diyanet'in, Külliye'nin bütçesi artıyor. Onlar enflasyonist baskıya neden olmuyor mu?

sımsek

"BENİM DUYDUĞUM 2 BİN TL ZAM YAPILACAK"

O nedenle evet ben asgari ücrete bir düzenleme, hesaplama bekliyorum. Ama öte yandan bu zammın 6 bin TL olmasına sıfır ihtimal veriyorum. Benim tahminim ve duyduğum 2 bin TL zam yapılacak. Bu 2 bin TL'de kime yeter onu da bilmiyorum gerçekten.

2 bin tl

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 19 yorum
Bu arada Mehmet Şimşek büyüme verilerini değerlendirmiş.... Buralarda bir yerlerde haberi var.. Asgari ücretli kimin ilgisini çekiyor Allah aşkına büyüme verileri? Hala bunu anlayamadılar.
Ülkede GSMH dağılımı adil değil. İş adama iş insanı adı altında bir çok kişi insanların emeğini sömürüp kendisi zevki sefalar içinde yaşıyor. Acilen nereden buldun yasası çıkmalı ve tüm herkes incelenmeli. Adamın 20 sene evvel donu yok şimdi gayri menkul zengini inanmak imkansız.
kimse kimseyi sömürmüyor herkese yüce ALLAH in verdiği rızkı alıyor.rıkını haramdan kazandiysa yazıklar olsun çok şükür üc öğün duyuyoruz lüks lokantalrda değil ama şükrediyorux
Ne de olsa tuzumuz kuru sigara parası olsun yeter 🔥🔥

En Çok Aranan Haberler