FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2023 Asgari ücret ZAMMI belli oldu mu? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 3 senaryo var!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrette zam pazarlığı geçtiğimiz gün başladı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, dün yaptığı açıklamada asgari ücret görüşmelerinde pazarlığa 7 bin 785 lira üzerinden başlayacaklarını ifade etti. Peki, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 2023 Asgari ücret zammı belli oldu mu? İşte detaylar...

2023 Asgari ücret ZAMMI belli oldu mu? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 3 senaryo var!

Yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret için görüşmeler dün itibari ile başladı. Türk-İş Başkan'ı Ergün Atalay'dan toplantı öncesi açıklamada bulundu. Atalay, 'Bugün masaya oturacağımız rakam açlık sınırı olan 7,785 TL. Bu bizim teklifimiz değildir. Açlık sınırıdır' dedi. Peki, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 2023 Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2023 asgari ücret için 3 senaryo gündemde. İşte tüm detaylar...

Asgari ücret1

ASGARİ ÜCRET ZAM PAZARLIĞI BAŞLADI

Yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç dün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki ilk toplantıyla başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi Türk-İş'ten asgari ücret açıklamasında bulunuldu. Atalay, "Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Pazarlık bu sınırdan başlayacak. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı" dedi.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Çalışma v Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' denildi.

Asgari ücret2

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? 3 SENARYO VAR!

1. senaryo:
Şu anda asgari ücret 5 bin 500 TL. Eğer yüzde 30 zam yapılırsa yeni asgari ücret 7 bin 150 TL olmuş olacak.

2. senaryo:
Şu anda 5 bin 500 TL olan asgari ücrete yüzde 40 zam yapılırsa yeni asgari ücret 7 bin 700 TL'ye yükselmiş olacak.

3. senaryo:
Şu anda 5 bin 500 TL olan asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığı takdirde yeni asgari ücret 8 bin 250 TL olmuş olacak.

Asgari ücret

ASGARİ ÜCRET NET 5 BİN 500 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirası brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Asgari ücret4

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler