FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atamalara terör damgası

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 105 branşa 35 bin 563 öğretmenin atamasını yaptı. Atamaların büyük bölümü, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine olurken, kuraya terör olayları damga vurdu.

Atamalara terör damgası

Şemdinli’ye atanan kadın öğretmen üzüntüden gözyaşlarına boğulurken, Şırnak’a atandığını öğrenen diğer bir öğretmen ise “10 yıldır atama bekliyordum. Terör olayları yüzünden çok tedirginim” dedi.

Kızı Hakkâri merkeze atanan bir baba ise “Orası da bizim her şeyimiz, vatanımız, yurdumuz, taşımız, toprağımız. Senelerdir atama bekliyoruz. Hiçbir tedirginliğim yok” dedi. Şırnak’a atandığını öğrenen diğer bir öğretmen ise “10 yıldır atama bekliyordum. Terör olayları yüzünden çok tedirginim. Tercih dışı bir atama oldu. Tabii ki gideceğim ama biraz hüzünlü olacak.” açıklamasını yaptı.

İSTİHDAM ALANLARINI ARAŞTIRIYORUZ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise törende şunları söyledi: “Bir öğretmen çok şeyi değiştirir. Her birimiz, kendi hayatımızda bunu yaşamışızdır. Atamalarla 37 bin öğretmen adayı ve aileleri sevinecek ancak 151 bin aday daha atama bekliyor. Onlar için de başka istihdam imkânlarını sürekli araştırıyoruz.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler