FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atlasglobal iflas başvurusunda bulundu, uçuşları durduruldu

Atlas Global Havayolları iflas başvurusunda bulundu. Atlasglobal Kasım sonunda, önceki yıllarda aldığı mali hasar ve İstanbul'daki yeni havalimanının artırdığı maliyetler nedeniyle tüm uçuşlarını durdurmuş; 21 Aralık'ta tekrar uçuşlara başlamıştı.

Atlasglobal iflas başvurusunda bulundu, uçuşları durduruldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Atlas Global Havayollarının iflas başvurusunda bulunduğunu ve uçuşlarının durdurulduğunu bildirdi.

SHGM'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur." ifadesi kullanıldı.

YAŞADIĞI MALİ KRİZİ KASIM AYINDA DUYURMUŞTU

Bir süredir mali kriz yaşadığı bilinen yerli havayolu şirketi Atlasglobal, kasım ayında yaptığı basın duyurusu ile 21 Aralık tarihine kadar uçuşlarını durdurma kararı aldığını açıklamıştı. Şirket yaptığı açıklamada, 2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artışın şirket açısından 2016/2017 kayıplarını yeterli sürede telafi etme imkanını ortadan kaldırdığını dile getirmişti.

Atlasglobal, "Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşları geçici süre ile durduk" açıklaması yapmıştı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler