FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ATM'ye giderken iki kere düşünün!

Bozuk ATM'nin yuttuğu bankamatik kartının faturasını müşterisine kesiyor.

ATM'ye giderken iki kere düşünün!

SELÇUK ALTUN - MYNET
Hemen hemen her gün bankacılık işlemlerinde uygulanan ücretler konusunda yeni bir şikayet haberi okuyoruz.

Geçtiğimiz Cumartesi günü başıma gelen bir olay, bankaların müşterilerinden aldığı ücret çeşitliliğinde sınırları zorladığını gösteriyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yurt dışı terminalinden ATM'lerin olduğu alana gittim. Maaş aldığım bankanın bana gönderdiği kartı, yine aynı bankanın ATM'sine koydum. ATM, şifremi sordu ve girdim. Şifremi doğru girdiğime eminim. Çünkü ATM bana ikinci kez şifre sormadı. Ama ATM ekranına herhangi bir seçenek gelmedi ve ATM'nin kartımı yuttuğunu anladım.

Ben de bankamı arayarak bu durumdan kendilerini haberdar ettim. Müşteri ilişkilerindeki hanımefendi, banka kartımın iptal edildiğini ve yenisinin bana 5 TL ücret karşılığında gönderileceğini söyledi.

Buna karşılık olarak kendilerinin hatalı olduğunu ve bu bedeli ödemeyeceğimi ifade ettim. Müşteri hizmetlerinden aldığım cevap, bunun bankanın genel bir uygulaması olduğu ve ücretin yansıtılacağı yönünde oldu. Ben de banka kartını istemediğimi belirterek telefonu kapattım.

"Hem suçlu hem güçlü" deyimi sanırım burada tam oturuyor. Banka, bu ATM hatası nedeniyle zaten paraya iytiyacı olan müşterisine bu hizmeti verememiş ve müşterisini mağdur etmiş. Bir de bunun üzerine kendi hatasının faturasını müşterisine çıkarıyor.

Express


En Çok Aranan Haberler