FİNANS

Az yakana az vergi

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, az yakan yeni araçlara daha düşük vergi uygulanacağı müjdesini verdi; eski araçların trafikten çekilmesinin teşvik edileceğini de söyledi...

Az yakana az vergi

Türkiye yerli otomotive hazırlanırken; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'den otomobil vergi sistemine ilişkin özel açıklamalar geldi. Ergün, Türkiye'de çok yakan ve çevreyi kirleten eski otolardan düşük, yeni model ve çevreyi az kirleten araçlardan yüksek vergi tahsil edildiğini belirterek, bunun tam tersi olması gerektiğini söyledi. Yakın zamanda az yakan yeni araçlara daha düşük vergi uygulanacağı müjdesini veren Bakan Ergün, düşündüğü sistemi, şu sözlerle anlattı: "Eski model motorlu araçların trafikten çekilmesini teşvik edeceğiz. Trafikten çekilirken hem havuç hem sopa olacak. İşin havucu şu: 'Bunları bırakın yeni otomobil alırken size şu kadar ilave teşvik verelim' diyeceğiz. İşin sopası ise 'Eski kullanırsan şu kadar vergi ödeyeceksin. Teşvik mi istiyorsun yük mü?' sorusu olacak."

CARİ AÇIK ODAKLI
Yeni teşvik yasasının cari açık odaklı olacağını anlatan Ergün, "Bu modelin merkezinde cari açığın önlenmesi ve ileri teknolojinin desteklenmesi olacak" dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler