FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şimşek duyurdu: Vergi düzenlemesi yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "OVP'de ana hedef fiyat istikrarı" açıklamasını yaptı. Şimşek, Türkiye'de enflasyonun düşeceğini söyledi. Bakan Şimşek vergi düzenlemesi sinyali de verdi.

Bakan Şimşek duyurdu: Vergi düzenlemesi yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "OVP'de ana hedef fiyat istikrarı" açıklamasını yaptı. Şimşek enflasyona ilişkin de "Türkiye'de enflasyonun yer çekimine karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir." değerlendirmesini yaptı. Şimşek, uygulanan ekonomi politikasının siyasi sahipliği olan bir program olduğunu ve geçici bir heves olmadığını söyledi.

Bakan Şimşek, "Küresel büyümenin yavaş seyrettiği bir dönemdeyiz. Euro Bölgesi'nde büyüme 2024'te bir miktar güçlenecek, bu toparlanma sanayimiz açısından cüzi de olsa destekleyici bir husus. Küresel enflasyonun iniyor olması 2024 ve 2025'te Fed ve ECB'nin faiz indirimi beklentilerini artırmış durumda
Tekerleği yeniden keşfetmeyeceğiz. Fed, AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz." dedi.

Şimşek şunları kaydetti:

Küresel ticarette korumacı politikalar yeni değil ancak yoğunlaştı, sadece mal ticareti ile sınırlı değil, yatırım ve hizmetlerde bile korumacılık yeni normale dönmüş durumda. (OVP) Programın ana hedefi fiyat istikrarıdır, fiyat istikrarının olmadığı bir yerde öngörülebilirlikten bahsedemezsiniz, nitelikti, sürdürülebilir ve rekabetçi bir sanayi olmaz."

"TÜRKİYE'DE ENFLASYON DÜŞECEK"

"Türkiye'de enflasyonun yer çekimine karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir.

Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır. Bu program bir ekip tarafından Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulmuş, uygulamaya konulmuş, uygulamadan sonuç alınmış bir programdır.

VERGİ DÜZENLEMESİ YOLDA

Verginin tabanını genişleteceğiz. Verginin hakkıyla alınamadığı alanlarda çaba göstereceğiz.

Rezerv birikimi sürecek. Kırılganlığın azalması için rezerv birikimi yapılmalı.

Sakarya Gaz Sahası'nda Türkiye 2028'de kendi ihtiyacının yüzde 20-25'ini üretebilecek.

"BÜYÜMEDE SORUNUMUZ YOK"

Temelde büyüme sorunumuz yok. Son 100 yılda oran ortalama yüzde 4.8 olmuştur. Son 20 yılda büyüme yüzde 5,4 oldu. Çin hariç bu kadar uzun soluklu, makul düzeyde büyüyen nadir ülkelerden bir tanesiyiz

"KRİPTO İLE İLGİLİ DÜZENLEME YAKINDA MECLİS'E GİDECEK"

Kripto ile ilgili düzenleme yakında Meclis'e gidecek. Enflasyonda şu anda geçiş dönemindeyiz. Türkiye'nin risk primi düştü.

"KKM KAMUNUN ÜZERİNDE BİR YÜK"

KKM dezenformasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor. Kamunun üzerinde bir yük. Buradan çıkış bizim bir hedef ama piyasaları bozmadan çıkacağız.

Türk Eximbank açıklandı, bu sene nakit ve nakit dışı teminat olmak üzere 50 milyar dolarlık destek verecek, yetmez, bizim bunu daha da artırmamız lazım.

"ENFLASYON BEKLENTİLERİNDE İYİLEŞME VAR"

"NOT ARTIŞLARI GELECEK"

Not görünümünde iyileşme var, program kararlılıkla uygulandıkça ve sonuçlar gerçekleştikçe not artışları gelecek.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler