FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bank Asya hisseleri Borsa İstanbul'da işleme kapatıldı

TMSF'ye devredilmesinin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Bank Asya hisseleri geçici olarak işleme kapatıldı. Bank Asya'da parası olanlar gelişmeleri yakından takip ediyor.

Bank Asya hisseleri Borsa İstanbul'da işleme kapatıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen Bank Asya'nın Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri geçici bir süreliğine işleme kapatıldı. Bank Asya'nın hisselerinin Pay Piyasası Yönetmeliği'nin 25/a maddesi uyarınca işleme kapatılması Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi. Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesinin ardından hisselerin de işleme kapatılması Bank Asya'da parası bulunan vatandaşları meraklandırıyor. Vatandaşlar paralarının ne olacağını merak ediyor.

29 Mayıs Cuma günü Borsa İstanbul Gözaltı Pazarı'nda yüzde 10,59 değer kaybıyla haftayı 0,76 liradan tamamlayan Bank Asya pay piyasası TMSF'yr devredilmesinin sonrasında Borsa İstanbul yönetimi tarafından bir gün süreyle işleme kapatıldı. BDDK, 29 Mayıs tarihinde Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla TMSF'ye devredilmesine karar vermişti.

orsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bugün yayımlanan duyuruda, BDDK'nın Bank Asya hakkındaki kararı dolayısıyla, Gözaltı Pazarı'nda yer alan pay sırasının, Pay Piyasası Yönetmeliği'nin 25/a maddesi uyarınca geçici olarak işleme kapatıldığı bildirildi.

Yönetmeliğin 25/a maddesi; Borsa Başkanı'na "Bir hisse senedinde ya da hisse senedini ihraç eden ortaklığa ait olarak alıcı ve satıcıların kararlarını etkileyecek önemde bilgiler olduğunun öğrenilmesi ve Borsa Yönetiminin bu bilgilerden borsa üyelerinin ve müşterilerinin haberdar edilmesini gerekli görmesi" durumunda pay piyasasını geçici olarak işleme kapatma yetkisi veriyor.

BANK ASYA'DA PARASI OLANLAR TEDİRGİN

Bank Asya'ya TMSF'nin el koymasının ardından Bank Asya'da parası bulunan vatandaşlar tedirgin durumda. Öte yandan bankacılık yasasına göre, yönetimine TMSF tarafından el konulan bankalarda bulunan mevduatların 100 bin TL'ye kadar olan bölümü devlet tarafından güvence altında tutuluyor. Fakat Bank Asya'da mevduat olmadığı için, katılım paylarında aynı sınırlar geçerli olacak. Bu garanti tutarına ana para ve faiz dahil oluyor. Ayrıca Bank Asya'nın TMSF'ye devrinin ardından TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül açıklamalarda bulundu. Gül açıklamasında, "Bankanın özvarlığı artıda. Hem hakim ortakların hem de borsa ortaklarının hisselerine dokunmayacağız." dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler