FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ 2023 AÇIKLANDI! e-Devlet bedelli askerlik yerleri sonuç sorgulama

Bedelli askerlik yerleri ile ilgili son dakika açıklaması Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapıldı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 2023 yılında silahaltına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerleri belirlendi." denildi. Başvuruda bulunan kişiler sonuçları an itibariyle görüntüleyebiliyorlar. Peki, bedelli askerlik yerleri nereden sorgulanır?

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ 2023 AÇIKLANDI! e-Devlet bedelli askerlik yerleri sonuç sorgulama

Bedelli askerlik yerleri için son dakika açıklaması yapıldı. Bedelli askerlik yerleri, bugün Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılacak açıklamanın ardından başvuruda bulunan kişilerce e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre girerek öğrenilebiliyor. İşte bedelli askerlik sonuç sorgulama ekranı ve detaylar...

B2

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU!

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı.

Bedelli askerlik statüsünde silah altına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları bugün (18 Ocak 2023 Çarşamba) e-Devlet'te erişime açıldı.

MSB yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 2023 yılında silahaltına alınacak yükümlülerin celp dönemleri ile birlik yerleri belirlendi."

B3

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SONUÇ SORGULAMA EKRANI

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

a

İşte Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre bedelli askerlik temel eğitimi sevk tarihleri:

02 Şubat 2023

02 Mart 2023

06 Nisan 2023

04 Mayıs 2023

31 Mayıs 2023

06 Temmuz 2023

10 Ağustos 2023

07 Eylül 2023

05 Ekim 2023

09 Kasım 2023

07 Aralık 2023

B4

SEVK BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

Sevk belgesi 10 gün önceden e-Devlet üzerinden ya da askerlik şubesinden alınabilmektedir.

Sevke tabi olduğu celp ve sevk döneminde sevk evrakını almayanlarla birlikte sevk evrakını aldığı halde tertip edildikleri birliklerine katılmayan kişiler ya da sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında tertip edildiği birliğe katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre; bunlardan emsallerinin terhis tarihine kadar birliğine katılmayanlar 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesi gereğince kapsam dışına çıkarılacak, bu yükümlülerin tekrar Bedelli Askerlik hizmetine müracaat hakları olmayacak ve askerlik hizmetini erbaş ve er statüsünde yerine getirecekler.

B5

SÜLÜS KAĞIDI NE DEMEK, NE ZAMAN ÇIKAR?

Silah altına alınan yükümlülerin kışla bilgilerinin yanı sıra birliğe teslim olma tarihini de içeren yazılı belgeye sülüs bir diğer adıyla sevk belgesi denmektedir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler