FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nden yeni tahmin geldi: Petrol fiyatları bu yıl…

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) petrol fiyatları için bu yılki tahminlerini 4 dolar yükseltti. Gelecek yıl 86,48 dolar olacağı öngörüsünde bulunuldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nden yeni tahmin geldi: Petrol fiyatları bu yıl…

ABD Enerji Enformasyon İdaresi EIA’nın "Kısa Vadeli Enerji Görünümü" raporuna göre, brent tipi ham petrol fiyatlarının bu yıl ortalama varil başına 82,62 dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu, bir önceki tahmine göre varil başına yaklaşık 4 dolarlık yukarı yönlü bir revizyon anlamına geliyor.

Gelecek yıl için EIA, Brent için varil başına ortalama tahminini 2 dolar yukarı revize ederek, 86,48 dolar olacağını öngörüsünde bulundu. EIA, Ağustos ayı için Brent ham petrolünün varil başına ortalama 85 dolar olduğunu öngörüyor.

iStock-822319142

SUUDİ ARABİSTAN FİYATLARA DESTEK VERECEK

Raporda, "Ham petrol fiyatları, öncelikle Suudi Arabistan'ın ham petrol üretimine yönelik uzatılmış gönüllü kesintileri ve artan küresel talep nedeniyle Haziran ayından bu yana arttı. Bu faktörlerin küresel petrol stoklarını düşürmeye devam etmesini ve önümüzdeki aylarda petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmasını bekliyoruz " denildi.

EIA, ABD'de ham petrol üretiminin bu yıl ortalama günde 12,8 milyon varil ve gelecek yıl günde 13,1 milyon varil olacağını, daha yüksek iyi seviyede üretkenlik ve daha yüksek ham petrol fiyatlarına ilişkin beklentilerin desteğiyle yıllık rekorları kıracağını öngörüyor.

2022'de ABD ham petrol üretimi günde ortalama 11,91 milyon varil seviyesinde bulunuyordu.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler