FİNANS

BİLGİ’li Genç Yetenekler Project 03 ile Yaratıcı İşlerini Sergiliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin projelerinden oluşan “Project 03”, 12 Mayıs’ta başladı

BİLGİ’li Genç Yetenekler Project 03 ile Yaratıcı İşlerini Sergiliyor

Tiyatro gösterisinden performanslara, kısa film gösterimlerinden sergi ve atölye çalışmalarına kadar öğrencilerin imzasını taşıyan tüm yaratıcı projeler, 2 Haziran 2017 tarihine kadar santralistanbul’da olacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin yaratıcı katkısıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen iletişim festivali “Project 03”, geleceğin yaratıcı sanatçıları arasında yer alacak genç yetenekleri şimdiden izleyiciyle buluşturmayı hedefliyor. Fakülte bünyesinde yer alan medya, sanat, kültür, performans sanatları, sinema, televizyon, görsel iletişim tasarımı, reklamcılık ve halkla ilişkiler gibi birçok farklı disiplini bir arada görebildiğiniz ana sergi santralistanbul Enerji Müzesi içerisinde yer alırken, kampüste farklı sanat performansları da sergilenecek.

Project 03 bu yıl iletişimin anlamı ve tarifinin kompleks doğasına referans veren ‘İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır’ ifadesi üzerinden kurgulanıyor. Bu kavram etrafında şekillendirilen sergi ve yan etkinlikler, izleyiciyi içinde bulunduğumuz dönemin iletişim sorunları üzerine düşünmeye sevk ediyor. Mekanın tarihsel dokusu ve geçmişten günümüze aktarılan enerjisini sergi pratiklerine de aktaran festival, ziyaretçilerine iletişime dair farklı bakış açıları kazandırmayı ve gündelik hayatta iletişimin yerini sorgulatmayı hedefliyor.

Bu sene Project 03 ekibini oluşturan Dilan Kılıç, Pelinsu Karaca, Berke Güvençoğlu ve Bengisu Çağlayan, festival temasının ortaya çıkış hikayesini şu şekilde özetliyor: “Tema üzerine düşünürken, iletişimin bizim için nefes almak kadar alışılagelmiş bir ihtiyaç olmasına rağmen, aslında toplumsal ve bireysel iletişimin ne kadar da zor ve karmaşık olabileceğini ayrımsadık. Bu çelişkinin bizi götürdüğü yer hepimizde farklı hisler uyandırdı ve anlatmak istediğimizin de tam olarak bu olduğuna karar verdik.”

“Deneyimleyerek Öğreniyoruz”

Fikir aşamasından kurulumuna, iletişiminden fon geliştirmesine kadar her şeyin öğrenciler tarafından yürütüldüğü bu festival, geleceğin sanat ve kültür yöneticilerine, bir etkinliğin baştan sona geçirdiği tüm adımları bire bir deneyimleme şansı sunuyor. Festivalin tanıtım ekibinde yer alan öğrencilerden Berke Güvençoğlu, bu süreçle ilgili şunları söylüyor: “Deneyimleyerek öğrenme anlayışı bizim gibi uğraş alanı sanat olan, ancak güzel sanatlar fakültesi öğrencisi gibi üretim yapmayan öğrenciler için son derece önemli. Böylece, hem başından sonuna kadar her noktasında parmağımızın ve emeğimizin olduğu bir etkinlik organize ediyoruz hem de insanlara çekinmeden sunabileceğimiz bir referans yaratmış oluyoruz.”

Festival Farklı Disiplinlerle Renkleniyor

Project 03’ün ana sergisinde katılımcılar; ödüllü reklam kampanyaları, fotoğraflar, video işleri ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimliyor. Ana sergide Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin Avrupa Reklam Eğitimcileri Derneği (EdCom) ve Genç Kırmızı gibi alanının önemli kuruluşları için hazırladığı ödüllü tasarımları ve çalışmaları sergileniyor. Sergi ayrıca, Halka İlişkiler Bölümü’nün “Tut Elimden Çocuk olalım” kısa film çalışması ve fotoğraf sergisini de ev sahipliği yapıyor.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün canlı yayın kanalı RGB’nin ekranı sergi süresince canlı yayın yaparken, öğrencilerin yıl boyunca başarılı yayınlar yaptığı Sound Picnic, Şehirde Sanat ise ziyaretçileri ilgi çekici bölümleriyle karşılıyor.

Festivalde, Arnold Wesker’in “Mutfak” adlı oyunu Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından yeniden yorumlanıyor. Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde 29 ve 30 Mayıs 2017 tarihlerinde santralistanbul Green Studio’da izleyiciyle buluşacak oyunun kostümleri, Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin imzasını taşıyor.
Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinin çağdaş sanat üzerine çalışma fırsatı buldukları Işıl Eğrikavuk ile ortaya koydukları işler, sergide “Temas” başlığı altında sergileniyor.

Küratör Derya Yücel’in koordinatörlüğünde gerçekleşen “Kısa Devre” başlıklı sanat sergisi ise, Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Arthere, Taşeron ve Robotik Hayaller sanat inisiyatiflerini bir araya getirmesiyle şekilleniyor ve sanat, hayat, gündelik ve güncel kaygılar üzerine bir anlam arayışı içeriyor.

Alanında Başarılı İsimlerle “İletişim” Konuşulacak

Festivalin önemli ve geniş katılımlı ‘İletişim Üzerine Konuşmalar’ başlıklı konuşma serisinin ikinci ayağı 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. İlk ayağı 12 Mayıs’ta gerçekleştirilen ve Şirin Payzın, Nevzat Sayın, Bülent Somay, Celil Oker, Can Faga, Yalçın Kılıç ve Işıl Eğrikavuk gibi isimleri ağırlayan İletişim Üzerine Konuşmalar serisinin ikinci etkinliğinde; ArtHere ve Taşeron sanatçıları, Çelenk Bafra, Bige Örer ve Simge Burhanoğlu konuşma yapacak. Konuşmacılar katılımcılarla, uzmanlıklarına ve iletişim alanına dair bireysel yaklaşımlarını ve deneyimlerini paylaşacak.

Project 03 ekibinde yer alan öğrencilerden Dilan Kılıç, etkinliklere dair detayları şöyle özetliyor: “Farklı disiplinleri bir araya getirecek olan İletişim Üzerine Konuşmalar serisi kapsamında davetlilerimizle yapacağımız iletişim konuşmalarında amacımız, öğrencilerin katılımcıların hayat tecrübelerini dinleyerek bir öngörü kazanmaları. Bunu onlara en iyi aktaracak kişilerin, bizim gibi iletişim alanında eğitim almış veya iletişim sektörüyle ilişkisi olan kişiler olduğuna inanıyoruz.”

santralistanbul Enerji Müzesi Seminer Salonu’nda gerçekleşecek konuşmalar herkese açık ve ücretsiz olacak. Etkinlik, eş zamanlı olarak BİLGİ İletişim Fakültesi Youtube kanalı RGB Live’da canlı olarak izlenebilecek.

Performanslarla Zenginleşen Program

24 Mayıs’ta Fulya Peker’in katılımıyla düzenlenecek “Metafor” başlıklı performanslarda, öğrenciler kendi yaratıcı süreçlerine yakın buldukları İkinci Yeni şairlerinin şiirlerinden esinlenerek oluşturdukları projeleri, santralistanbul Kampüsü’nün dış mekanlarında, mekana özgü sahneleme yöntemleriyle sergileyecekler. Biçimin biçemle ve şiirin performansla buluşmasına ilişkin sordukları soruların peşine düşen ve yoktan var etmeyi esas alarak sanatsal serüvenleri keşfe çıkan öğrenciler, birbirlerinin yönetmeni, tasarımcısı, oyuncusu olacaklar. Performansları takiben Fulya Peker ve Atanur Memiş moderatörlüğünde öğrencilerin ve izleyicilerin katılacağı METAFORUM adlı bir sohbet düzenlenecek.

Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Sahne Sanatları Alanı öğrencileri, ‘Bodies & Technologies’ teması altında gerçekleştirecekleri performanslarla sahne sanatlarının gelişen teknolojiyle birlikte disiplinlerarası çoklu ortamlara taşınma, bu alanlarda söz üretme ve yayma fırsatı bulmasını inceleyecek. Performanslar 25 Mayıs günü Enerji Müzesi’nde gerçekleşecek. Öğrencilerin seslerini, vokal olanaklarını keşfettiği, seslerini alışkanlıkları dışındaki biçimlerde kullanarak vokal enstrümanlarına biçim, kıvraklık ve estetik bir tını kazandırma olanağını elde ettikleri dersleri doğrultusunda hazırlanan özel bir vokal performans da 31 Mayıs günü 19.30'da Enerji Müzesi’nde seyirciyle buluşacak.

Atölye çalışmalarının gruplar halinde gerçekleştirilerek, yeni diyalogların oluşmasına ve farklı disiplinlerin tanıtılmasına ön ayak olmasının hedeflendiğini belirten Project 03 ekibinden Pelinsu Karaca ‘’Atölyeleri planlarken özellikle kampüs dışına çıkarak lise öğrencilerine bu deneyimleri yaşatmak istedik. Paylaşım kurabilecekleri ve kendilerini yaratıcı sektörlerden insanlarla yan yana görebilecekleri bir ortam hayal ettik’’ diyor.

Festivalin uzun vadeli hedefleri arasında; şehrin öne çıkan alternatif festivallerinden biri olup farklı disiplinlerin gelişmesine, yaygınlaşmasına ön ayak olmak ve sektörün gençlere direkt olarak ulaşabileceği keyifli bir ortam oluşturmak yatıyor. Project 03 ziyaretçilere bir mezuniyet sergisinden çok daha fazlasını sunuyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler