FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir rekor da alüminyum fiyatlarından... 2008'deki zirveyi geçti!

Altın, petrol, dolar fiyatlarındaki hareketlilik sonrası bir rekor haberi de alüminyumdan geldi. Rusya'nın Ukrayna operasyonu sonrasında alüminyum fiyatları 2008'de gördüğü zirveyi geçerek yeni rekor seviyeye ulaştı.

Bir rekor da alüminyum fiyatlarından... 2008'deki zirveyi geçti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını açıklamasının ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuldu. Rusya, Ukrayna ile Belarus sınırında hava sahasını kapatırken, Ukrayna'da sıkı yönetim ilan edildi.

Gelişmelerin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Putin'in Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattığını, ülkenin barışçıl kentlerinde saldırılar sürdüğünü belirterek, "Ukrayna kendini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir, durdurmalı." dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusunun Rusya olduğunu vurgulayarak, "ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir." ifadesini kullandı.

iStock-627021250

Gelişmelerin ardından Biden'ın bugün ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya uygulayacağı yeni yaptırımları duyuracağı, ayrıca NATO Büyükelçilerinin olağanüstü toplantı yapacağı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün akşam yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'nın adımlarına sert ekonomik yaptırımlarla yanıt vereceklerini ancak Biden'ın hiçbir senaryoda Rusya ile savaşmaları için Ukrayna'ya Amerikan askerlerini göndermeyeceğini belirtmişti.

iStock-1057521932

ALÜMİNYUM FİYATI ZİRVE YAPTI

Bu gelişmelerle Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonu emtia cephesini de vurdu. Alüminyum fiyatları Londra işlemlerinde 2008 zirvesini geçerek rekor kırdı. Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli alüminyum kontratları ton başına 3 bin 388 doları gördü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler