FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğazlardaki görüntü şaşırtmıştı! Denizcilik Genel Müdürlüğü açıkladı: Teyit mektubu vermediği için boğazlarda bekleyen gemi kalmadı

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 26 tankerden 22'si uygun teyit mektubunu verdi. 19'nun geçişi tamamlandı. Boğaza yeni varanlar dahil 4 gemi için teyit mektubu beklendiği belirtildi.

Boğazlardaki görüntü şaşırtmıştı! Denizcilik Genel Müdürlüğü açıkladı: Teyit mektubu vermediği için boğazlarda bekleyen gemi kalmadı

Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin talep ettiği teyit mektubunu vermediği için Türk boğazlarından geçiş onayı bekleyen tanker kalmadığını duyurdu. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden sosyal medyada "Bekleyen 26 tankerden 22'si uygun teyit mektubunu vermiştir. 19'unun geçişi tamamlanmıştır. Boğaza yeni varanlar dahil 4 gemi için teyit mektubu beklenmektedir." ifadesi yer aldı.

"BASKI ARACI OLARAK KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ"

AW776482_02

Teyit mektubu sunmayan petrol tankerlerinin boğazlardan geçemeyeceği belirtilerek "18 tanker Karadeniz'de, 1 tanker Ege Denizi'nde bekletiliyor. Karadeniz'de bekleyen gemi sayısının haberlerde belirtilen sayıda olmadığı gibi gemi sayısının fazlalığı da ülkemize bir baskı aracı olarak kullanılması da kabul edilebilir değildir." dendi. (BloombergHT)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler