FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol fiyatlarında son durum!

Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte brent petrol fiyatlarında yaşanan artış devam ediyor. Petrolde ham madde olarak bilinen brent petrol fiyatının ne kadar olduğu vatandaşla tarafından merak edilmeye başlandı. Peki brent petrol fiyatı ne kadar oldu? İşte uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum!

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol fiyatlarında son durum!

Petrol fiyatları, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) petrol üretimini yükseltme sözü vermesiyle önceki gün yüzde 12 düşüşünün ardından bugün dalgalı bir seyirde devam ediyor. Brent petrol, düne göre yaklaşık yüzde 2'lik artışla işlem görmekte.

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR OLDU?

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin Rusya'dan petrol, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve kömür ithalatını yasakladıklarını açıklamasıyla ile birlikte dün 130 doların üzerine çıktıktan sonra sert bir şekilde gerilemişti. Brent petrol şu anda 113 dolar seviyesinde işlem görmekte.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yousef el Otaiba'nın, petrol üretim artışlarını desteklediklerini ve OPEC+ koalisyonunun daha yüksek üretim seviyelerini düşünmeye teşvik edeceklerini açıklamasıyla piyasalarda dün hızlı bir düşüş yaşanmıştı.

ABD'nin Rusya'dan tüm enerji alımlarını durdurma kararı ile birlikte brent petrolün varil fiyatı yüzde 2.5 yükselerek 131 dolar çıkmıştı. Barclays analistleri Rusya'dan petrol ve gaz alımının neredeyse tamamen durduğu 'en kötü senaryoda' petrolün varil fiyatının yaz aylarında 200 dolara çıkabileceği öngörüsünde bulunmaya devam ediyor.

Yapılan tahmin petrol fiyatının yaklaşık yüzde 53 artması anlamına gelmekte. Rusya'nın işgal girişiminin başlamasından bu yana petrol fiyatları yüzde 38 yükselmiş durumda.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler