FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cari açık rakamları belli oldu! Yıllıklandırılmış cari açıkta iyileşme devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, cari açık Ocak ayında 2,56 milyar dolar oldu. Yıllıklandırılmış cari açık 37,5 milyar dolara geriledi.

Cari açık rakamları belli oldu! Yıllıklandırılmış cari açıkta iyileşme devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 3.595 milyon dolar fazla verdi. Yıllıklandırılmış bazda cari açık 37,52 milyar dolar oldu.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 4.448 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler 2.792 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu kalem altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler 2.195 milyon dolar olmuştur.

Birincil gelir dengesi ve ikincil gelir dengesi kalemleri sırasıyla 856 milyon dolar ve 44 milyon dolar net çıkış kaydetmiştir.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN İLK YORUM

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı. Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3’ün altına gerileyecektir. Bu yılı OVP’deki yüzde 3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı bekliyoruz. Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler