FİNANS

Çelik'ten emeklilik yaşı açıklaması!

Yaş bekleyenlere 'erken emeklilik' müjdesi veren Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bu kez geri adım attı.

Çelik'ten emeklilik yaşı açıklaması!

Emeklilik için prim gününü doldurmuş ancak yaşı bekleyenlerin sevinci kısa sürüyor. Geçen günlerde prim gününü doldurmuş ancak emeklilik için yaş bekleyenlere 'erken emeklilik' sinyali veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu kez geri adım attı.

HAYAT GEÇİRİLMESİ ÇOK ZOR

Daha önce bu konuda bir düzenleme yapacaklarını açıklayan Bakan Çelik, çalışmaların sürdüğünü ancak şu anda hayata geçirilmesinin çok zor olduğunu söyledi.

'EKONOMİYE YÜK GETİRİR'

Düzenlemenin Avrupa'daki benzerlerini incelemeye devam ettiklerini belirten Faruk Çelik, "Görüşüyoruz ancak şu anda zor. Çünkü şu anda prim gününü doldurmuş yaş bekleyen 500 bin kişi var. 2000 öncesi sigortalanan kişilerin sayısı da 5 milyon. Bunları mevcut 10 milyon emekliye eklersek, rakam birden 15 milyona yükselecek. Bu da maliyetler açısından çok zor görünüyor" diye konuştu. Bakan Çelik, örnekleri incelemeye devam ettiklerini ancak bunun ekonomiye yük getireceğini savundu.

KİMSEYE SÖZ VERMEDİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Türkiye'de 10 milyon emekli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: ''Bahsettiğimiz 5 milyon daha ilave... Bu konu ayaküstü konuşulacak, çözülecek bir konu değil. Şu anda bununla ilgili projeksiyonlar yapılıyor, çalışıyoruz. Avrupa'da benzer uygulamalar var. 'Olabilir mi, bunun bir altyapı çalışmasını yapalım' dedik. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK)görüşürüz, henüz projeksiyon ortaya çıkmış değil. Maliyet hesabı emekliye nasıl yansıyacak, bunlar ortada yok. Bunlar çıktıktan sonra bu görüşülür ve ona göre de karar verilir. Ancak çok zor bir olaydır. Mali açıdan çok ağır müeyyideler getiren bir olaydır. Bu tablo ortaya çıktıktan sonra EKK'da net değerlendirme yapılır ve onlara cevap verilir. Biz kimseye konuşmalarımızda ümit vermedik, 'Böyle bir şey olur' diye bir şey söylemedik. Ancak madem böyle bir talep var. Bu çalışmayı yapalım, bir maliyet hesabını yapalım, ona göre de bilgilendirme yapacağız.''

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler