FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cem Uzan İmar Bankası haberlerine isyan etti

Cem Uzan İmar Bankası haberlerinde adının anılmasına tepki gösterdi. Cem Uzan açıklamasında, İmar Bankası'yla ilişkisi olmadığını, ismini kullananlar hakkında yasal yollara başvuracağını belirtti.

Cem Uzan İmar Bankası haberlerine isyan etti

Uzun süredir devam eden Batık İmar Bankası ile ilgili davada karar bugün çıktı. Aralarında Uzan ailesi üyelerinin de bulunduğu kararda rekor bir ceza verildi. Batık İmar Bankası davası haberleri, bazı basın mecrealarında Cem Uzan'ın fotoğrafıyla birlikte yayınlandı ve haberin içeriğinde Cem Uzan ismi geçti. Cem Uzan, kendisinin yargılanmadığı "Batık İmar Bankası" davası ile ilgili haberlerde resmini ve ismini kullananlara sert tepki gösterdi.

İmar Bankası davasıyla ilgili haberinde kendi resmini ve ismini kullananlar hakkında yasal yollara başvuracağını duyuran Cem Uzan, "Bugun çeşitli haber sitelerinde İmar Bankasının iflası ile ilgili haberler çıkmıştır. Benim şahsen CEM UZAN olarak İmar Bankası ile hiçbir ilgim ve alakam olmamıştır ve yoktur. Bu sebeble de söz konusu dava ile hiçbir alakam yoktur. Benim ismimi ve resmimi bu dava ile ilişkilendirmek sadece ve sadece kötü niyetli bir propaganda davranışıdır.Bu haberleri benimle ilişkilendirip yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağım." açıklamasında ifadesini kullandı.

CEM UZAN KİMDİR?

26 Aralık 1960 Adapazarı doğumlu olan Cem Uzan, Türk işadamı, siyasetçi ve Genç Parti Genel Başkanıdır. Bir dönem babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'la birlikte Türkiye'nin ekonomik olarak en güçlü ailelerinden birinin üyesi olan Cem Uzan, Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV'nin eş kurucusudur. Günümüzde siyasi sığınma hakkı alarak Fransa'da yaşamaktadır. Lise öğrenimini İstanbul Özel Alman Lisesi'nde tamamlayan Cem Uzan, ABD'deki Pepperdine Üniversitesi’nde işletme eğitimi görmüştür. Türkiye'de görsel ve işitsel basın alanlarında ilk özel (Star TV), ilk tematik (Teleon TV), ilk müzik (Kral TV), ilk Türk sineması (Yeşilçam TV) ve ilk Türk dizileri (Dizi TV) televizyon kanalları; ilk özel (Süper FM), ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), ilk yabancı müzik yayını yapan (Metro FM) ve ilk slow müzik yayını yapan (Joy FM) radyo istasyonları ile ilk sayısal yayın platformunu (Star Digital) kurarak önemli işler başaran olan Cem Uzan, GPRS, MMS, WAP, MVS, Bas Konuş gibi hizmetleri Türkiye'de ilk olarak hizmete sokmuştur. Cem Uzan, Uzan Ailesi'nin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmelerinin iptal edilmesi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konulması, Uzanlar'ın ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el konulması sonrasında siyasi sığınma hakkı alarak Fransa'da yaşamaya başlamıştır.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler