FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altını 10 TL ucuza almanın yolu!

Altının gramı 80 lira iken ‘yokluktan’ 165 liraya fırlayan çeyrek altın, dün altının gramı 83 liraya çıkmasına rağmen 20 lira birden düştü. Düşüşte devreye giren Darphane etkili oldu.

Çeyrek altını 10 TL ucuza almanın yolu!

Küresel piyasalarda tarihinin en hızlı çöküşünü yaşayan altın fiyatları kendine yön ararken, Türkiye'de 'Herkes gider Mersin'e bizimkiler tersine' atasözünü doğrular nitelikte hareketler yaşanıyor. Altın 11-15 Nisan tarihleri arasında yüzde 13’lük çöküş yaşarken, Türk halkı düşen fiyatı alım fırsatı olarak görünce çeyrek ve cumhuriyet altınına hücum etmiş, Darphane yoğun altın talebine yetişememişti. İç piyasada bu talebi fırsat olarak görenler de 133 TL'ye satılması gereken çeyrek altını 165 TL'lere satışa koymuştu.

DARPHANE DEVREDE
Altının gram fiyatı 80 liraya düştüğünde kuyumcularda çeyrek altın 165 liradan satılıyordu. Dün ise gram altının fiyatı perşembeye göre 2 lira artıp 83 liraya çıkarken, çeyrek altının fiyatı 20 lira birden düşerek 145 liraya geriledi. Yani altın fiyatları artarken, çeyrek altın hızlı bir şekilde düştü. Bu düşüşte Darphane'nin geçen hafta yetiştiremediği 5.3 tonluk siparişi devreye sokması etkili oldu. Uzmanlar, çeyrek altın alacak olan vatandaşlara önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceği uyarısında bulunuyorlar.

İŞÇİLİK ÜCRETİ 25 LİRAYA ÇIKTI
Çeyrek altında 3-4 lira olması gereken işçilik ücretinin geçen hafta 20-25 liralara kadar çıktığını belirten İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaatin Kameroğlu, “Bu da fiyatı 165 lira gibi anormal bir seviyeye çıkarmıştı. Bugün bu rakam 10-15 lira arasında. Yeni çeyrek almak isteyenler 1 hafta beklerse işçilikten dolayı 1 altında 10 lira kazanır” dedi. (HT EKONOMİ / SEFER YÜKSEL)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler