FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Değeri 1 milyar euro! Almanya’daki müzeden çalınan eşyaların bir bölümü bulundu

Almanya’daki Grüne Gewölbe Müzesi'nde 25 Kasım 2019 yılında çalınan ve değeri dudak uçuklatan birçok değerli eşya Berlin polisince ele geçirildi. Olayın failleri yakalanırken 31 parça değerli eşyanın değerinin tam 1 milyon euro olduğu öğrenildi.

Değeri 1 milyar euro! Almanya’daki müzeden çalınan eşyaların bir bölümü bulundu

Almanya'da Dresden kentindeki Grüne Gewölbe Müzesi'nden 3 yıl önce çalınan değerli eşyaların büyük bölümünün bulunduğu bildirildi. Çalınan mücevherlerin değerinin 1 milyar euro olduğu belirtildi.

Dresden Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğünden yapılan ortak açıklamada Grüne Gewölbe Müzesi'nden çalınan eşyaların büyük bir bölümünün Berlin'de ele geçirildiği ifade edilirken, "İlk incelemede sonucunda, elmas setinden şapka dekorasyonu ve Polonya Beyaz Kartal Nişanı gibi birkaç parça da dahil olmak üzere 31 ayrı parça bulunmaktadır" denildi.

3548462_eaa9182c00bb6578129822d7064a5b58

Dresden polisi, ele geçirilen parçaların kente getirildiğini ve burada Dresden Devlet Sanat Koleksiyonlarından uzmanlarca inceleneceğini duyurdu. Eşyaların güvenlik önlemleri alınarak Dresden'e götürüldüğü, bunların burada uzmanlar tarafından inceleneceği kaydedildi.

FAİLLER TESPİT EDİLDİ

Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer, Grüne Gewolbe'den çalınan eşyaların bulunmasından dolayı polise ve yargı mensuplarına teşekkür ederek, "Grüne Gewölbe'deki değerli eserler eyaletimizin kültürel mirasının bir parçasıdır. Emniyet ve savcılığın kararlı ve profesyonel çalışmaları sayesinde failler tespit edildi, yakalandı ve bu suç aydınlatıldı." ifadesini kullandı.

3548462_74cc5a324bf1fd0b37ff4adfbb95a357

Grüne Gewölbe Müzesi'nde 25 Kasım 2019’da gerçekleşen soygunda aralarında mücevherlerin de bulunduğu çok sayıda değerli eşya çalınmıştı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler