FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devlet memuru 15 Ocak zamlı maaş bordoları... e-Devlet zamlı memur maaşı sorgulama nasıl yapılır?

15 Ocak'ta maaşlarını yüzde 7,33 oranında zamlı olarak alacak olan devlet memurlarının 2021 yılı Ocak ayı zamlı maaş bordroları yayımlandı. 4 Ocak tarihinde belirlenen devlet memurları maaş zammı bugün yayınlanan bordro ile netleşti. Peki devlet memuru maaş bordrosu nasıl sorgulanır? İşte e-Devlet üzerinden maaş bordrosu sorgulama...

Devlet memuru 15 Ocak zamlı maaş bordoları... e-Devlet zamlı memur maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Zamlı memur maaşı bordroları yayınlandı mı sorusunun cevaı geldi. Geçtiğimiz günlerde 4 Ocak'ta 2021 enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2021 yılının Ocak ve Temmuz ayları içinde alacağı maaş zam oranı belli olmuştu. Yapılan açıklamaya göre memurların maaşlarına 15 Ocak itibari ile yüzde 7,33 oranında zam geldi. Yeni maaşların bordrosu bugün e-Devlet üzerinden yayımlandı. Peki e-Devlet'ten memur maaş bordrosu nasıl sorgulanır?

2021 DEVLET MEMURU E-BORDRO/ MAAŞ BORDROSU NASIL ALINIR?

4 Ocak tarihinde enflasyon oranının açıklanmasının ardından devlet memurlarının 15 Ocak 2021 tarihli zamlı maaş bordroları bekleniyordu. Maaşlarına yüzde 7,33 oranında zam yapılan kamu personellerinin maaş bordrosu e-Devlet üzerinden yayımlandı.. Kamu personeli olanlar https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama adresinden zamlı maaş bordrolarına ulaşabilecekler.

E-DEVLET'TEN 2021 OCAK AYI MAAŞ BORDROSU SORGULAMA/ALMA

E-Devlet üzerinden Ocak ayına ait zamlı maaşınızı gösteren E-Bordro sorgulama işlemini aşağıdaki gibi gerçekleştirebilirsiniz:

  • Öncelikle e-Devlet resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Ardından açılan ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" kısmına tıklayın.

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda; Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı, e-Devlet Şifresi, e-İmza, veya İnternet Bankacılığı gibi birden fazla seçenek gelecektir. Bu seçeneklerden birisini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

  • En kolay yöntem olan e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz, talep edilen yerlere T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi doğru olduğundan emin olduğunuz şekilde girin. Daha sonra alt kısımda yer alan "Giriş ya da Sisteme Giriş" kısmına tıklayın.

  • Ekran açılıp kendi e-Devlet hizmet ekranınız açıldıktan sonra yukarıda bulunan arama çubuğu ya da e-Hizmetler kısmından almak istediğiniz hizmetin adını girin.

  • Eğer Ocak 2021 maaş bordrosu alacaksanız buraya e-Bordro yazmanız yeterli olacaktır. Karşınıza çıkan seçeneklerden Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama kısmını seçerek kendi ekranınıza ulaşın. Açılan ekranda kendinize ait bordrolar yer alacak. Buradan hangi ayın e-Bordrosunu almak isterseniz o ayı tercih edin.

MAAŞ BORDROSUNUN ÇIKTISI ALINABİLİR Mİ?

Yukarıda belirttiğimiz adımları tamamladıktan sonra açılan bordro sayfasında, çıktısını almak istediğiniz bordroyu seçtikten sonra aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonu seçerek 2021 Ocak ayı maaş bordrosu almanız mümkün. E-Devlet'e giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E-DEVLET BORDRO SORGULAMA
Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler