FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 3 TL'nin altına düştü

İlk kez 20 Ağustos'ta 3 lira seviyesini aşarak tarihi zirveye imza atan dolar gerilemeye başladı. Dolar, haftanın ikinci gününde 2,99 seviyesinin altını gördü.

Dolar'ın uzun süre sonra 3 TL'nin altına düşmesi, umutları arttırdı. Dolar kurunun daha da düşmesini bekleyen vatandaşlar, "Dolar ne kadar oldu?" sorularına yanıt aramayı bugün de sürdürdü. Peki, haftaya 3 TL sınırlarında başlayan dolar bugün düştü mü? İlk kez 20 Ağustos'ta 3 lira seviyesini aşarak tarihi zirveye imza atan dolar bugün ne kadar oldu? İşte yaşanan gelişmeler sonrası Dolar kurunun durumu! Küresel ve yurt içindeki piyasalardaki pozitif gelişmeler, doları da doğrudan etkilemeye devam ediyor. 2011 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 3 TL'yi aşan dolar bugün düşüşe geçti. 9 Eylül'den bu yana ilk kez dün 2.9985'e kadar gerileyen dolar, güne 3,01'in üzerinde başlayan kur kademeli olarak geriledi ve 3 liranın altına indi. Dolar bankalararası piyasada 2,9870'e kadar geriledi. Euro/TL ise 3,34 seviyesinden işlem görüyor.

24 SAAT CANLI DOLAR KURU TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

FED KARARLARI DOLARI ETKİLEDİ

Dolar'ı doğrudan etkileyecek güvenlik endişelerinin baskısı halen devam ederken, piyasaların gözü dün başlayan FED toplantısına çevrilmişti. Dün akşam saat 21.00'de açıklanan FED kararları, piyasaların odak noktasında yer alıyordu. Aynı zamanda FED'in yapacağı tahminler ve vereceği mesajların dolar üzerinde de belirleyici olması bekleniyordu. ABD Merkez Bankası FED'in Eylül toplantısında en çok merak edilen konulardan biri faizleri artırıp artırmayacağıydı. Analistler, Fed'in yarınki faiz kararı öncesinde küresel piyasalarda risk iştahının arttığını belirterek, teknik olarak dolar/TL'nin 3,00'ın altında kalması durumunda sırasıyla 2,96 ve 2,92 seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörmüşlerdi. Peki, FED karları doları nasıl etkiledi? Gözlerin çevrildiği ABD Merkez Bankası FED, dünyanın beklediği faiz kararını dün akşam açıkladı. FED, faiz oranlarını değiştirmediğini açıkladı. Karar öncesi 3 TL'nin üzerinde olan Dolar kuru, TL karşısında 2,98 seviyesine kadar geriledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler