FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar kuru 2.68 seviyesinin altında güne başladı

Dün akşam saatlerinde 2,68'in üzerinde olan dolar güne bu seviyenin altında başladı. Dolar/TL saat 10.59 itibariyle 2.6795/2.6804 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar kuru 2.68 seviyesinin altında güne başladı

Dolar kuru güne nasıl başladı? Piyasalar genel olarak Yunanistan'ın borç krizinin çözümüne ilişkin netleşmesi beklenen adımları izliyor. Çin borsasında olumlu açılış ve paritedeki yükseliş ile dolar/TL güne düşüşle başlarken, Yunanistan'dan gelecek haberler ile koalisyon sürecine yönelik gelişmeler piyasalara yön verecek.

Dün akşam saatlerinde 2,68'in üzerinde olan dolar güne bu seviyenin altında başladı. Kur şu sıralarda 2,68'in altında işlem görüyor. Petrol fiyatlarının 55 dolar seviyelerine yaklaşması emtiaya dayalı para birimlerinde değer kaybına neden olurken, TL'ye olumlu yansıdığını belirten bankacılar, resmi koalisyon görüşmelerinin başlaması ardından bu konuda gelecek iyimser haberlerin TL'ye daha fazla destek olacağını belirtiyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Haziran ayı toplantı tutanaklarında Yunanistan borç krizi ciddi bir endişe kaynağı olarak gösterilirken, Fed faizleri artırmak için ABD ekonomisinin daha fazla güçlenmesi gerektiğini kaydetti.

DÖVİZ KURUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Öte yandan BofAML döviz stratejisti Athanasios Vamvakidis, “Veriler ve para politikalarındaki farklılığın euro/dolar için Grexit risklerinden daha önemli etmenler olduğunu söyledi. Vamvakidis, euro/doların yılsonunda pariteye (1 dolar=1 euro) ulaşacağını öngörüyor.

Vamvakidis, “Euro, Euro Bölgesi çevre ülkeleri faizlerinde ve Avrupa hisselerinde kayda değer bir satış dalgası olması halinde Yunanistan risklerine bağlı olarak zayıflayacaktır. Fed Eylül ayında faiz artırımına gidebilir. Euro Bölgesi’ndeki düşük tüketici fiyat endeksi, Avrupa Merkez Bankası’nı parasal genişleme taahhüdünü güçlü tutmaya sevk edecek. Euronun şu an zayıflamamasının bir nedeni de Fed’in özellikle Mart ayı toplantısının ardından güçlü dolar karşısındaki itişi. Euro/doların mevcut seviyesi veri ile uyumlu. Kısa vadede Yunanistan belirsizliği, negatif net Alman tahvili arzı ve hafif poziyonlanma euro riskleri oluşturuyor. Grexit euroda sert bir düzeltme getirmeyebilir. Ancak Yunanistan her geçen hafta daha kötü görünüyor. Gene de son dakika da bir anlaşma gelmesi ihtimal hala var” dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler