FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dolar ne kadar oldu?' İşte dolar piyasası

Son haftalarda bir hayli hareketli seyreden dolar kurunun son durumu yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki, dolar ne kadar oldu? 1 Şubat tarihli dolar piyasasına dair detaylar haberimizde!

'Dolar ne kadar oldu?' İşte dolar piyasası

Hem dünya hem de Türkiye ekonomisini etkileyen para birimlerinin başında hiç kuşkusuz "dolar" geliyor. Gerek yatırımcıların ve ticaretle uğraşanların gerekse dolardaki anlık değişimlerden kolayca etkilenen vatandaşlar; Dolar ne kadar oldu? Serpest piyasada durum ne? Dolar kuru neden yükseldi? Gibi pek çok soruya yanıt arıyor. ABD Merkez Bankası FED'in kararları, Türkiye ve Dünya siyasetinde yaşananlar, güvenlik endişesi ve istikrarsızlık gibi pek çok faktörün etkisine bağlı olarak para birimlerinin değeri düşüp yükselebiliyor. Bu faktörlerden en çok etkilenen param birimlerinin başında euro ve dolar kuru geliyor. Kurlardaki ani yükselişler ve düşüşleri anlık olarak takip etmek, Kapalıçarşı döviz kurlarından haberdar olmak, yatırımcılara pek çok avantaj sağlıyor: Dolar yatırımları korunabiliyor, yeni yatırımlar yapılabiliyor ve ileride atılacak adımlar öngörülebiliyor. Peki, bugün piyasalarda son durum ne, dolar kaç TL oldu? Serbest piyasada neler oluyor? Yatırımcıların ve yatırım yapmayı isteyenlerin sıklıkla merak ettikleri "Serbest piyasada dolar ne kadar oldu?", "Dolar bugün kaç TL?" gibi pek çok sorunun yanıtı, haberimizin detayında! İşte 29 Ocak dolar kurunda son durum!

DOLAR NE KADAR OLDU?

Geçen hafta son kapanışı 2.95 lira düzeyinde sürdüren dolar kuru günü 2.96 liranın üzerinde başladı. Çin imalat sanayisi verilerinin beklentilerin de altında gelmesi, Dışişleri Bakanlığı`nın bir Rus savaş uçağının Cuma günü Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklaması sonrasında dolar kuru 0,70 primle 2,9775 TL seviyesine yükseldi. Euro ise 3,2278 TL'yi gördü. Güne 3,08'den başlayan Sepet Kur ise 3,10'a yükseldi. Önceki kapanışta Dolar satış fiyatı 2,9630 TL; Euro satış fiyatı 3,2120 TL olmuştu.

Dolar kurunun durumunu değerlendiren analistler, ABD'de kişisel gelirler ve imalat sektörü verileri başta olmak üzere küresel piyasalardaki yoğun veri takviminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor. Teknik açıdan dolar/TL'de 2,9750'nin önemli direnç konumuna geldiğini vurgulayan analistler, 2,9540'ın ise destek olarak takip edileceğini aktarıyor.

CUMHURBAŞKANI'NIN DANIŞMANI DOLARI DEĞERLENDİRDİ

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut, dolar kuru hakkında öngörülerini paylaştı. Dolar kurunun 2.94-2.96 civarına düşebileceğini kaydeden Bulut, TRT'ye yaptığı değerlendirmede, dolar/TL'nin bu hafta 2.90-2.94 bölgesinde destek aradığını sözlerine ekledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler