FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar/TL 6,90'ı gördü

Güne 6,82 düzeyinden başlayan dolar, TL karşısında yükselişe geçti. Küresel piyasalardaki dalgalanmalardan ötürü yüzde 1’i aşan artış yaşayan parite 6,90 olarak işlem görüyor. Euro ise 7,50 seviyesinden bulunuyor.

 Dolar/TL  6,90'ı gördü

Döviz kurlarındaki yukarı yönlü trend sürüyor. 6.80 lira seviyelerinden başlayan dolar gün içinde 6.90 lirayı aşarak Ağustos 2018’den sonraki en yüksek seviyelerinde olmaya devam etti.

Analistler, son dönemde gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en zayıf performanslardan birini sergileyen Türk Lirası’nda satış baskısının henüz Amerikan Merkez Bankası (Fed), IMF veya başka bir uluslararası kurum ile swap hattının açılmamış olmasına bağlıyor. Dış finansman tarafında TL’nin istediği desteği henüz bulamamış olması doların rekor değerlere çıkmasına neden oluyor.

Bugünkü G20 Maliye Bakanları toplantısı piyasaların yakın takibinde. Buradan çıkacak olumlu bir sonuç Türk Lirası’ndaki zayıf seyri tersine döndürebilir. Öte yandan küresel piyasalarda risk iştahının giderek toparlanıyor oluşu TL üzerindeki baskının göreceli olarak daha sınırlı kalmasını da sağlıyor. Analistler teknik açıdan ise 6,80’in üzerinde yapılacak her kapanışın kur üzerindeki baskının artmasına neden olduğuna da dikkat çekiyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler