FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda son durum ve döviz kuru takibi Mynet Finans'ta

ABD'de kritik tarım dışı istihdam verisi Temmuz'da 215 bin artarak 223 bin olan beklentinin altında kaldı. Dolar kuru verilerin açıklanmasıyla 2.79'u aştı.

Dolarda son durum ve döviz kuru takibi Mynet Finans'ta

İçeride Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık olarak IŞİD ve PKK hedeflerini vurması, yaşanan terör saldırıları dışarıda ABD istihdam verisi ve Moody'sin kredi notu beklenirken vatandaşlar 'Dolar kuru güne nasıl başladı?' sorusuna yanıt aradılar. Geçtiğimiz haftalarda 2,7904'ü gören dolar kuru bu sabah saat 08.51'de 2.7751/2.7769 seviyesindeydi. Saat 11.58 itibariyle 2.7831'den alınan dolar 2.7835'e satılıyor.

24 SAAT CANLI DOLAR KURU TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

Dolar/TL güne dünkü kapanış seviyelerine yakın başlarken, piyasaların gözü koalisyon sürecine ilişkin gelişmeler, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası kredi notu değerlendirmesi ve ABD istihdam verisinde olacak. Dün saat 17.25'te 2.7790/2.7798 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 08.51'de 2.7751/2.7769 seviyesindeydi. Dün aynı saatte 2.9061/2.9067 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 2.9022/2.9045 seviyesindeydi.

Öte yandan Moody's daha önce bugün Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin bir değerlendirme yayınlayacağını açıklamıştı. Analistler Türkiye'yi yatırım yapılır kategorisindeki en düşük not olan Baa3 seviyesinde ve negatif görünümle derecelendiren Moody's'in değişikliğe gitmesini beklemezken, siyasi belirsizliğin sürmesi, iç ve dış güvenlik risklerinin devam etmesi uzun bir sürenin ardından kazanılan "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notu üzerinde yıl sonuna doğru risk oluşturabilir. Dolayısıyla kurumun bugünkü değerlendirmeyi pas geçerek Türkiye'deki siyasi resmin netleşmesi ardından bir değerlendirme yapması bekleniyor.

DOLARI YÜKSELTEN NEDENLER

Suruç'ta geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından yurtiçinde saldırı olaylarının devam etmesi, PKK ve IŞİD'e karşı başlatılan askeri operasyonlar ve operasyonların ardından PKK'nın ateşkesi sona erdirmesiyle artan güvenlik endişeleri, erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması, doların global anlamda değerlenmesi, Citigroup'un yayımladığı strateji raporunda haftanın işlem önerileri arasında TL'nin euro ve dolardan oluşan sepet karşısında değer kaybının devam edebileceğine ilişkin yeni pozisyon açılmasını önermesi doları yükselten nedenler olarak gösteriliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler