FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz açılış fiyatları ve borsada son durum

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları haftanın ortasında ne kadar oldu? Borsa haftanın üçüncü gününe nasıl başladı? Döviz kuru ve borsanın 30 Aralık 2015 son durumunu sizler için derledik.

Döviz açılış fiyatları ve borsada son durum

Ekonomik çalkantılardan anında etkilenen döviz kuru ve borsanın durumu anbean takip ediliyor. Özellikle yatırım amaçlı döviz kuru alanlar veya borsayla ilgilenenler, günlük olarak piyasaları takip ediyor. Her gün her an dеğişim göstеrеn döviz kurları hem yatırım hem de ticаret amacıyla bir çok kullanım alanında bulunuyor. Döviz kuru ile ticаret yаpаn esnaflar ya da varlıklarını değerlendirerek yatırım yаpmayı amaçlayan vatandaşlar, günlük döviz kuru ve borsa gündemini takip ederecek, geleceğe yönelik adımlarını planlıyor. Peki, döviz kurları ve borsada son durum ne? 16 Aralık akşamı yapılan Amerikan Merkezi Bankası Fed'in kararları ve Merkez Bankası faiz kararı euro ve doları nasıl etkiledi? Geçtiğimiz kapanışı yüksek yapan borsa bugün ne durumda? 30 Aralık döviz kuru ve borsa gündemine dair detaylar haberimizde!

[DÖVİZ KURUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ](https://finans.mynet.com/doviz/)

S**ERBEST PİYASA DÖVİZ FİYATLARININ GÜNCEL DURUMU**

İstanbul serbest piyasada dolar haftaya 2,9180, euro ise 3,2040 liradan başlamıştı. Son kapanıştadolar 2,9100 liradan, euro ise 3,1800 liradan satılmıştı. Peki, dolar ve euro bugün ne kadar? İstanbul serbest piyasada dolar 2,9120, euro 3,1850 liradan güne başladı.Kapalıçarşı'da 2,9090 liradan alınan dolar 2,9120 liradan satılıyor. 3,1800 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 3,1850 lira olarak belirlendi.

BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dün güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, kapanışa göre yüzde 0,45 azalışla 73.912,61 puandan tamamlamıştı. Peki, borsada son durum ne? BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,04 yükselişle 73.939,63 puandan başladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 27,02 puan artarken, bankacılık endeksi yüzde 0,06, holding endeksi yüzde 0,14 yükseldi. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,93 ile "finansal kiralama, faktoring", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 0,52 ile "turizm" oldu.

ANALİSTLERİN BORSA YORUMU

ABD'de abekleyen konut satışları verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, bugün ABD'de açıklanacak bekleyen konut satışları verisinin takip edileceğini belirterek, piyasalardaki dalgalı hareketin yılın son iki işlem gününde devam edebileceği bilgisini verdi. Ayrıca BIST 100 endeksinin 75.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, olası düşüşlerde 73.400 ve 72.500 desteklerinin öne çıkabileceğini dile getirdi. _**[CANLI BORSA TAKİBİ İÇİN TIKLAYIN](https://finans.mynet.com/borsa/) **_

BORSADA TEK SEANS UYGULAMASI BAŞLADI

Borsa İstanbul'da bugünden itibaren yeni bir uygulamaya geçiyor. 22 yılı aşkın süredir hisse senedi piyasasında kullanılan emir işlem sisteminin yerini BISTECH aldı. Borsa İstanbul ve NASDAQ iş birliği sonucunda hayata geçirilen BISTECH projesi iki aşamada ele alınacak. Yeni uygulamayla ilgili yapılan duyuruya göre; Borsa İstanbul'un BISTECH olarak adlandırdığı "Teknoloji ile Dönüşüm Programı"nın ilk aşaması olan Pay Piyasası İşlem Sistemi, takas sistemiyle gözetim ve risk yönetim sistemleri gibi tüm çevresel sistemler, bugün devreye sokuldu. BISTECH projesi ile birlikte borsa seansın açılış, gün ortası tek fiyat ve kapanış ve tüm tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge fiyatı hesaplanarak yayımlanacak.Gün ortasında 12:30-13:25 arasında tüm piyasa tek fiyat emir toplama aşamasında olacağından endeks ve fiyat değişimi söz konusu olmayacak. Öğlene kadar iletilen ve pasifte kalan emirler öğle arası tek fiyat emir toplama esnasında değiştirilebilecek, iptal edilebilecek.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler