FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döviz kuru yeni güne pozitif başlangıç yaptı

Seçim sonuçlarının ardından döviz kurunda yaşanan yükseliş vatandaşları endişelendirdi ancak döviz kuru yeni güne pozitif bir başlangıç yaptı. Döviz kuru gelişmeleri hakkında detaylar Mynet Finans'ta.

Döviz kuru yeni güne pozitif başlangıç yaptı

Para piyasaları ve döviz kurunda seçimler sonrası yaşanan yukarı yönde hareketlenmeler vatandaşları hayli endişelendirdi. Döviz kurunda yaşanan korkulan yükseliş sonrasında döviz kurunun durumu vatandaşları meraklandırdı. Ancak döviz kurunda yaşanan artış devam etmedi ve döviz kuru yeni güne pozitif bir başlangıç yaptı. Yurtiçi piyasada yaşanan sert kayıpların ardından güne pozitif başlanması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatmayı başardı. Bugün döviz kuruna bakıldığında Dolar/TL dünkü kapanış seviyeleri olan 2.75 düzeyinde işlem görüyor. Seçimin ardından tüm zamanların rekorunu kırarak 2.8094'e çıkan Dolar, günü 2.75 seviyelerinde kapattı. Öte yandan Euro/TL'de yaşanan hızlı hareketlerin ardından bugün yatay seyir izleniyor. Euro/TL paritesi 3.10 seviyelerinde seyrediyor.

BELİRSİZLİK DALGALANMALARA NEDEN OLABİLİR

  1. Dönem Milletvekilli Seçimleri'nin sonuçlarının açıklanmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) bu kez tek başına iktidar olamaması ve koalisyon ya da azınlık hükümetinin kurulması öngörülüyor. Koalisyon senaryolarının tartışıldığı bugünlerde sürecin geleceğine dair belirsizlikler döviz kurunda dalgalanmalara neden oluyor. Analistler kısa vadede yeni hükümetin kurulması sürecine dair belirsizliklerin dalgalanmalara neden olacağını öngörüyor. Bu anlamda hükümetin kurulmasına ilişkin adımlar da yakından izlenecek.

TCMB'DEN YENİ KARAR

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Ne AK Parti'nin ne de diğer partilerin AK Parti ile koalisyona sıcak bakacağını düşünüyoruz. Piyasada hükümetin kurulma sürecinin uzayacağı endişesi satış baskısı yaratıyor. Ancak henüz fiyatlamaların hükümetin kurulma sürecinin tamamen başarısız olacağı ya da yeni bir seçim ve bu seçimin sonunda da benzer bir tablo çıkması halinde aylarca belki bir yıla sürecek bir hükümetin kurulamama senaryosunun henüz fiyatlamasını tam olarak yansıttığını düşünmüyoruz" dedi ve ekledi: "Bu nedenle siyasilerden gelen açıklamaları detaylarıyla izliyor olacağız. TL'deki ilk tepki tamamlandı diyebiliriz ancak sürecin belirsizliğini artıracak açıklamalar olası bu nedenle satış baskısı ve dalgalanmanın devamı da olası."

BORSA 600 PUAN ARTIDA AÇILDI

Borsa cephesinde ise seçim sonrası belirsizlikle dünkü sert düşüşün ardından bugün beklenen tepki alımlarıyla yukarı yönlü açılış gerçekleşti. BIST 100 güne 605 puan ve yüzde 0.78 değer artışla 78.410 puandan başladı. Endekse yön vermesi açısından hükümet kurma çalışmaları yakından izlenecek. Yurtiçi ve yurt dışında bugün veri akışının sakin olması beklenirken, saat 12:00'de euro bölgesi büyüme rakamları açıklanacak.

24 SAAT CANLI DOLAR KURU TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

MANİPÜLASYON YAPANLARI DİKKATE ALMAYIN

Dolar kurunda yaşanan yükseliş vatandaşları tedirgin ederken Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, Dolar kurundaki yükseliş hakkında açıklamalarda bulundu. Bulut açıklamasında, Dolar kurunun da, faizin de, diğer enstrümanların da çok kısa süre içinde normal sınırlar içine döneceğini söyledi.

Bulut twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:"Kaosu sürdürmeleri mümkün değildir. sonuç ne olursa olsun Türkiye asla hükümetsiz kalmaz, en kötü denen senaryolarda dahi varolan hükümet Yenisi kurulana kadar iş başındadır. karamsar senaryolar pazarlayanlara lütfen itibar etmeyelim ve ülke olarak yolumuza devam edelim. Dolar kuru da, faiz de, diğer enstrümanlar da çok kısa süre içinde normal sınırlar içine dönecektir. Türkiye çıktığı yolda ekonom Her senaryoda korumaya devam edecektir. Sorumsuzca siyasi ekonomik manipülasyon yapanları dikkate almayanlar kazanacaklardır."

SİYASİLER POZİTİF MESAJ VERMELİ

Dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından bir açıklama da Merkez Bankası eski Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz'dan geldi. Business HT'ye değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, değerlendirmesinde piyasaların yakında durulacağını düşündüğünü söyledi. "Siyasilerin şimdi pozitif mesajlar vermesi gerekiyor" diyen Yılmaz, "Yabancı yatırımcılar bugünden itibaren bu mesajları fiyatlayabilir" diye konuştu. Koalisyonun ihtimalinin Türkiye için çok faydalı olacağını belirten Yılmaz, "Ortak tavır ile ülke kutuplaşmanın ve kamplaşmayı sonlandırabilir. Yönetim sorunları böylece aşılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

DOLAR KURU ANALİZİ KORKUTTU

Societe Generale'in gelişen piyasa stratejisti Bernd Berg, "Türkiye şimdi ekonomik durgunluk ve siyasi istikrarsızlık dönemine girdi" dedi. Berg, dolar/TL'nin önümüzdeki üç aylık dönemde 3 seviyesini aşabileceğini ve yıl sonuna kadar 3.20'ye doğru hareket edebileceği tahmininde bulundu. Bloomberg News'ta çıkan habere göre, Berg, "Görülebilir gelecekteki siyasi belirsizlik Türk Lirası'nda sert düşüşe neden olacak, zira Türkiye önemli ölçüde kısa vadeli sernaye çıkışları ile karşı karşıya kalacak" dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler