FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyada kaç farklı para birimi kullanılıyor?

Dünyada konuşulan kaç dil var, ya da dünya da kaç tane para birimi var? İşte 'Kaç tane var' olduğunu merak ettiklerinizden bazıları...

Dünyada kaç farklı para birimi kullanılıyor?

Dünyada kaç tane olduğunu merak ettiğiniz birçok şey olmuştur. Fakat her merak ettiğiniz de cevap bulmanız ya da tek bir cevap bulmanız mümkün olmuyor. Farklı kaynaklardan çok farklı cevaplara da ulaşabiliyorsunuz.

İşte biz de sizin için güvenilir kaynaklardan hepsinde çok net olmasa da yaklaşık rakamları tahmin edilebilen "Dünyada kaç tane var?" konsepti hazırladık.

Hüseyin Koyuncuoğlu
www.twitter.com/hkoyuncuoglu


Kaç tane para birimi var?
Dünya Bankası verilerine göre günümüzde kullanılan geçerli 180 tane farklı para birimi mevcut.

Kaç tane ülke ülke var?
Çeşitli kaynaklara göre ülke sayısı farklılık gösteriyor ve 189 ile 195 ülke arasında olduğu tahmin ediliyor. Bağımsızlığını kısmen ilan etmiş, bir kısım ülke tarafından bağımsızlığı tanınan ya da tanınmayan şeklinde değişiyor. Mesala Kıbrıs'ta bize göre tek bir devlet var... Ama Güney Kıbrıslılara göre onlar da ayrı bir ülke...


Dünyada konuşulan kaç tane dil var?
Son araştırmalara göre günümüzde 7 binin üzerinde dil aktif olarak kullanılıyor. Ve bunların da yüzde 90'ı 100 binden daha az kişi tarafından konuşuluyor. En fazla dil çeşitliliğine sahip olan kıta olan Asya'dan en az 2 bin 200 dil olduğu tahmin ediliyor. Avrupa'da konuşulan dil sayısı ise yaklaşık 260.


Kaç tane renk vardır?
Renk sayısı konusunda net bir rakama ulaşmak çok güç ama bilgisayarlar tarafından algılanabilecen sayının 16.8 milyon olduğu varsayılıyor. Yapılan çalışmalar aynı rengin açık ve koyu tonları arasında yaklaşık bin tane farklı renk oluşturulabiliyor. Mesela kırmızı ile yeşil arasında 100 den fazla renk ve her rengin binlerce tonu olduğu düşünülürse renk sayısına fazla kafa yormamak gerektiği anlaşılabiliyor.


Kaç tane ağaç var?
İngiltere'deki Yale Üniversitesi'nin yaptığı son araştırmalara göre ağaç sayısı 3 trilyonu geçmiş durumda.

Kaç tane volkan var?
Dünyanın son 10 bin yıllık tarihinde 1500 tane aktif yanardağ olduğu tahmin edilirken günümüzde 60-70 tanesinin hala faaliyete geçme potansiyeli bulunuyor.


Kaç tane online internet sitesi var?
Sayı sürekli değişirken şu anda yapılan ölçümlemelere göre 970 milyonun üzerinde intenet sitesi bulunuyor.


Kaç tane yolcu uçağı var?
Dünyaca ünlü uçak üreticisi Boeing, 2014 yılında açıkladığı rakamlara göre günümüzde faaliyetlerine devam eden 20 binden fazla yolcu uçağı var ve bu rakam her geçen gün artma eğiliminde.


Kaç tane futbol takımı var?
DÜnya üzerinde amatör ve profesyonel olmak üzere altyapı takımları hariç futbol kulübü sayısının 2 milyondan fazla olduğu tahmin ediliyor.


Kaç tane rüzgar gülü var?
2014 yılında yapılan çalışmada farklı teknolojilere sahip toplam 268 bin civarında rüzgar santrali olarak faaliyet gösteren rüzgar gülü var.
SİZ DE BİZİMLE PAYLAŞIN HABERE ORTAK OLUN!
Sizin de bu konsepte uygun bilgileriniz varsa @FinansMynethesabından kaynağıyla birlikte paylaşın Twitter mesajınızla haberde yayınlayalım.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler