FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik desteği yardımı nakit alınır mı? Kronik hastalara elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır?

Dar gelirli ailelere maddi anlamda destek olmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektrik desteği yardımı sunulmaktadır. Bu yardımda kronik hastalar ise hem cihaz yardımı hem de elektrik desteğinden yararlanabilmektedir.

Elektrik desteği yardımı nakit alınır mı? Kronik hastalara elektrik desteği başvurusu nasıl yapılır?

Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz şu günlerde pek çok aile maddi anlamda olumsuz etkilendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dar gelirli aileleri bir nebze de olsa rahatlatmak için elektrik desteği yardımı sundu. PTT iş yerlerine başvurularak alınan bu yardımdan kronik hastalara da destek almaktadır. Kronik hastalar, elektrik desteği başvuru şartlarını haberimizden ayrıntılı bir şekilde öğrenebilir.

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI NAKİT ALINIR MI?

PTT iş yerlerine başvuru yapılarak elektrik desteği yardımı alınabiliyor. Bu destekten yararlanmaya hak kazanan vatandaşlar, PTT’den sunulan yardımı nakit olarak çekebiliyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMI NE KADAR?

Elektrik desteği yardımından yararlanan vatandaşların 150 kilowatt saat elektriğe kadar faturalarına yardım edilmektedir. Bu da 80 TL civarına denk düşüyor. Ancak kronik rahatsızlığı bulunan ve evde cihaz kullanan hastaların ise 200 TL’ye kadar faturalarına destek yapılmaktadır.

ELEKTRİK DESTEĞİ YARDIMINA NASIL BAŞVURULUR?

Elektirik desteği yardımına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların kimlik belgelerini ve elektrik faturalarını götürerek PTT şubelerine başvurmaları yeterlidir.

KRONİK HASTALAR İÇİN ELEKTRİK PARASI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Aylık 200 TL elektrik faturası yardımı almak isteyen kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların aşağıdaki şartları tamamlaması gerekmektedir.

Hastanın ağır ve kronik bir rahatsızlık nedeniyle makineye ihtiyaç duyması

Hastanın 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğu tespit edilmesi

Hastanın Devletten 2828 sayılı kanun kapsamında evde bakım yardımı almaması,

Elektrik desteği yardımı nakit alınır mı? Kronik hastalara elektrik desteği başvurusu nasıl yapılırr

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ VERİLMESİ HAKKINDAKİ KARAR

MADDE 1- (1) Bu Karar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca Türk vatandaşlarından aylık veya düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin asgari ihtiyaçlarını karşılamak üzere elektrik tüketim desteği verilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

MADDE 2- (1) Bu Karar, 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 17 nci maddesinin yedinci fıkrası ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 73 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanmıştır.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

MADDE 3- (1) Sosyal Yardımlaşına ve Dayanışma Vakıflarınca, düzenli yapılan sosyal yardımlar veya aylıklardan faydalandırılan hanelerden Türk Vatandaşı hak sahiplerine, hak sahipliği kriterlerini kaybedinceye kadar elektrik tüketim desteği verilir.

(2) Elektrik tüketim desteği kapsamında bulunan hanelere, hanedeki kişi sayısı kriteri dikkate alınarak aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar destek verilir.

(3) Elektrik tüketim desteği kapsamında aktarılacak tutarların hesaplanmasında; Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından onaylanan elektrik faturalarına esas tarife tablolarında alçak gerilim seviyesinden bağlı mesken abone grubu için belirlenmiş bedeller ile pay, fon ve vergilerin mesken haneler için uygulanan tavan oranları dahil edilerek kilovatsaat başına ortaya çıkan birim bedel dikkate alınır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler