FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik faturaları düşecek mi? Erdoğan, TRT payının kaldırılacağını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintileri hakkında konuştu. Peki elektrik faturaları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Elektrik faturaları düşecek mi? Erdoğan, TRT payının kaldırılacağını açıkladı!

8 Kasım tarihinde bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklama sonrası faturalarda düşüş olup olmayacağı merak ediliyor. Peki elektrik faturaları düşecek mi?

ELEKTRİK FATURALARI DÜŞECEK Mİ?

Kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki TRT payı ile Enerji Fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık."

"Okullar açık mı kalacak kapanacak mı tartışması artık sona ermelidir. Okullardaki yüz yüze eğitim-öğretim kesinlikle devam edecektir."

"Sağlık Bakanlığına 40 bin yeni personel alınacak."

"Genç işsizliği önlemek için 251 organize sanayi bölgesinde açmayı taahhüt ettiğimiz mesleki eğitim merkezlerinden 87’sini faaliyete geçirdik. Halen hazırlıkları süren 164 mesleki eğitim merkezini de inşallah Ocak ayında açıyoruz."

TRT KATKI PAYI NE KADAR?

Her iki payda olacak kesintinin sona ermesiyle vatandaş her 100 TL’lik bir elektirik tüketim bedeli üzerinde 3.25 TL daha az ödemiş olacak.

3093 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu ve 09.07.2008 tarihli 5784 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 11. maddesinde belirtildiği üzere, aylık elektrik tüketim bedelinin %2’si TRT payından oluşmaktadır.

ENERJİ FONU NE KADAR?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından tespit edilen sektör alt yapı giderlerine ait katkı payı olup, Şirketimiz ilgili mevzuat gereği bu bedeli faturalarda göstererek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na bu bedeli aynen aktarmakla yükümlüdür. 3096 sayılı Türkiye Elektrik Kurumu Dışındaki Kuruluşların Elektrik Üretimi, İletimi, Dağıtımı ve Ticareti ile Görevlendirilmesi Hakkında Kanun uyarınca, aktif enerji tüketim tutarı üzerinden % 0,7 oranında alınan bedeldir. (1 Ocak 2021 tarihi öncesinde Enerji Fonu oranı aktif enerji tüketim tutarı üzerinden %1 olarak alınmaktaydı.)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler