FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EMC'den işletmelere yeni çözümler

EMC, SAP® çözümlerinin iş yüklerini gelecek nesil özel bulut altyapılarına taşıma konusunda işletmelere yardımcı olmak için tasarlanan, yeni dönüşümsel çözüm ve hizmetlerini tanıttı.

EMC'den işletmelere yeni çözümler

EMC, SAP ve VMware ile birlikte farklı hizmet ve çözümlerden oluşan kombinasyonlar aracılığıyla SAP çözümleri ile çalışan şirketlerin BT yönetimlerini basitleştirmelerini mümkün kılmayı ve bu şirketlerin BT yönetimi yerine yenilikçilik ve rekabet avantajlarına odaklanarak, maliyetleri düşürmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

ÇIĞIR AÇMASI BEKLENİYOR
Ayrıca EMC, özel bulut bilişim ortamı kurmak için bir temel oluşturmaya yönelik olarak, SAP ve VMware® ile işbirliğinin kapsamını, sundukları hizmetleri birlikte entegre ederek genişletecek ve SAP uygulamaları kullanan işletmelerin bu uygulamalarını sanallaştırılmış x86 ortamlara komple dönüştürme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak. Bu yeni hizmetlerin, en yeni EMC, SAP ve VMWare teknolojilerini kullanan bulut bilişim altyapılarının yerinde tasarımını, planlanmasını ve operasyonları basitleştirerek BT kuruluşları ile BT faaliyetlerine yardımcı olması ve çığır açması bekleniyor.

ROTAYI DEĞİŞTİRDİK
EMC’nin Çözümler Bölümü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prasad Rampalli konuyla ilgili açıklamasında; “SAP ve EMC’nin birlikte yolculuğu iki sene önce, oyunun kurallarını değiştirecek çözüm ve hizmetleri birlikte sunarak, müşteriler için BT’nin rotasını değiştireceğimizi duyurduğumuz toplantıda başladı. Ve gerçekten de rotayı değiştirdik. Birlikte, özel bulut teknolojileri ve SAP HANA çözümleri konusundaki işbirliğimiz ile BT’nin dönüşümünde yeni bir çağa öncülük ediyoruz. Ortak vizyonumuz ve yatırımlarımız sayesinde, müşterilerimizin BT’den yararlanma şeklini dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.

YENİ EMC PROVEN ÇÖZÜMLERİ
SAP çözümlerinin özel bulut optimizasyonu için özel olarak geliştirilmiş yeni EMC Proven çözümleri
Yerinde bulut bilişime geçiş sürecinde olan işletmeler BT ortamlarını optimize ederek, SAP uygulama-tabanlı iş yüklerinin ve bu iş yüklerini yönetmekle sorumlu olan BT ve SAP Basis yöneticilerinin verimliliklerini maksimum düzeye getirmek için çözümler arıyor.

SANAL ALT YAPI
SAP çözümleri ile birlikte çalışan EMC’nin özel bulut bilişim için geliştirdiği EMC Proven Çözümü1, özel bulut bilişim için yaygın olan etmenlerin yanı sıra, sektörün standart kabul ettiği şartları da ele alıyor. Çözüm SAP çözümleri ile birlikte çalışan sanallaştırılmış özel bulut ortamlarını desteklemek için tasarlanan sanal BT katmanlarının kilit bileşenlerini de belgeliyor. Çözüm ayrıca sanal altyapı konsolidasyonu aracılığıyla maliyetlerin kontrol altında tutulmasına yardımcı olurken, yüksek kalitede hizmet sunulmasını, performansın optimum düzeye çıkarılmasını ve yönetimin basitleştirilmesini de sağlıyor.

KİLİT BİLEŞENLER ARASINDA YER ALANLAR:
•EMC’nin tamamen otomatik veri depolama kademelendirme çözümü FAST VP™ aracılığı ile maksimum düzeyde performans ve ölçeklenirlik
•Sanallaştırılmış teknolojiden yararlanan ve SAP NetWeaver® Landscape Sanallaştırma Yönetimi yazılımı ile entegre BT yönetimi
•Sanal BT (chargeback – Geri Ödeme) modellerinin kurulumu ve konuşlandırılması
•SAP uygulamaları ile çalışan sanallaştırılmış sunucularda ve tüm altyapıda bulut katmanlarının denetlenmesi
•EMC RecoverPoint™ ve VPLEX® ile işlem esnasında çalışabilme ve sürekli veri koruma

EMC’nin SAP çözümlerine yönelik otomatik felaket kurtarma için geliştirdiği EMC Proven çözümü2, heterojen veri depolama altyapısı içinde özel bulut altyapılarının felaket kurtarma için nasıl genişletilebileceğini ve aynı zamanda felaket kurtarma planlarının nasıl işlemler devam ederken test edilebileceğini ana hatlarıyla belirliyor. Bu çözüm VMware’in Kurtarma Yöneticisini içeren EMC RecoverPoint çözümünün özelliklerinden yararlanarak işletmelerin VMAX® ve VNX® çözümlerini SAP uygulamaları için alternatifli olarak üretim ve felaket kurtarma depolama çözümü şeklinde kullanılıyor.

•Uygulama Tutarlı Yük Devretme(Application consistent failover): Yalnızca dakikalar içinde, SAP uygulamalarının yazdırma-sıralı bütünlük özelliğine sahip, çoklu veri depolama sistemlerinde tamamen otomatik yük devri
•Point-in-time: SAP uygulamalarının mantıksal bağlamda bozulması durumunda, tüm veri tabanının geri yüklemeye ve kurtarma sürecini hızlandırmaya gerek kalmadan ayrıntılı olarak kurtarılması
•İşlem sırasında yük devri testi: SAP uygulamalarının anlık görüntülerinin geri yüklenmesi ve bu uygulamaların test sırasında özel bir ağ içinde saklanması aracılığıyla çevrimiçi test işlemi

Sonuç olarak da ortaya işlem sırasında test yapılmasına olanak sağlayan; hem bilgi güvenliği hem de bilgi denetlemesi için gereken şartları yerine getiren ve mevcut veri depolama varlıklarından daha fazla yararlanılarak yatırımdan daha fazla getiri alınmasına yardımcı olması beklenen bir felaket kurtarma planı çıkıyor.

DAHA AZ MALİYETLİ, DAHA KOLAY HİZMETLER
Birçok işletme SAP çözümlerini EMC ve VMware teknolojilerini kullanarak özel bulut altyapılarında konuşlandırmanın performans, çeviklik ve maliyet-etkinlik açısından olağanüstü faydalarını gördü. Yeni hizmetler SAP çözümlerinin özel bulut altyapısına dönüşüm sürecini hızlandırıyor. EMC, SAP ve VMware işbirliği ile SAP çözümlerinin iş yüklerini hızlı ve güvenli şekilde sanallaştırılmış x86 ortamlarına taşımak için tasarlanmış, yüksek performanslı, yönetimi daha az maliyetli ve daha kolay olan hizmetler sunuyor.

SAP uygulamalarının komple yaşam döngüsünün dönüşümüne yönelik:
•Sanallaştırılmış x86 altyapısının detaylı ilk planının ve tasarımının yapılması
•BT’nin operasyonel sürecinde değişiklikler ve planlama
•SAP uygulama ve altyapı taşıma işlemlerinin planlanması, yürütülmesi ve test edilmesi
•SAP çözümleri ile çalışan bulut tabanlı ortamlarda etkili ve çevik veri yönetimi için gerekli düzenlemeler.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler